Latvian presidentti Vejonis vieraili Blominmäen jätevedenpuhdistamotyömaalla

Latvian presidentti Raimonds Vejonis vieraili Espoossa rakenteilla olevalla Blominmäen jätevedenpuhdistamotyömaalla 1.11.2016. Vierailu liittyi presidentin valtiovierailun yhteyteen järjestettyyn Pöyryn tapaamiseen.

Blominmäessä presidentti Vejonis tutustui puhdistamohankkeeseen ja vieraili seurueineen puhdistamon rakenteilla olevassa maanalaisessa luolastossa.

“Oli erittäin hienoa saada arvovaltainen vieras tutustumaan työmaahan. Presidentin mielenkiinto kuvastaa osaltaan hankkeemme tärkeyttä ja merkittävyyttä laajemminkin kuin vain pääkaupunkiseutumme asukkaille,” sanoo Lemminkäisen projekti-insinööri Jarkko Meriläinen.

Helsingin Seudun Ympäristöpalvelujen (HSY) rakennuttama jätevedenpuhdistamo on Pöyryn suunnittelukohde ja sen luolaston louhinnasta sekä kalliotilojen lujittamisesta vastaa Lemminkäinen.

Blominmäen louhintatyöt käynnistettiin vuonna 2015 ja jätevedenpuhdistuslaitos valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2020. Valmistuttuaan puhdistamo käsittelee noin 400 000 asukkaan jätevedet pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää Blominmäen puhdistamourakastamme.

Latvian presidentti 1.jpg
Latvian presidentti 2.jpg
Latvian presidentti 3.jpg
Latvian presidentti 4.jpg