Yksi meri, monta maisemaa - etsitkö uutta kotia tai toimitilaa?

Rakennamme eri puolilla Helsinkiä uusia koteja sekä toimitiloja. Kohteita on tarjolla moneen erilaiseen tarpeeseen ja sijainti vaihtelee luonnon helmasta keskustan vilinään. Useimmille kohteille yhteistä on meri.

Merellinen aluesuunnittelu ja keskustarakentamisen haasteiden ratkaisut ovat ydinosaamistamme. Nykypäivän asuinalueiden suunnittelussa ihmisten arki on keskiössä; palvelut, kulkuyhteydet, harrastusmahdollisuudet ja työpaikat sijaitsevat asuinalueiden yhteydessä. Uusien asuinalueiden rakentamisessa pystymme toteuttamaan innovatiivisia ratkaisuja jätteenkierrätyksen, autopaikoitusten ja pihojen viihtyisyyden ja turvallisuuden näkökulmasta.

Jätkäsaaren uusi merellinen asuinalue

Jätkäsaaresta on tullut kantakaupungin uusi merellinen kaupunginosa, joka tarjoaa vuoteen 2025 mennessä kodin 17 000 ihmiselle. Rakennamme siellä Saukonpaaden korttelin, jonne nousee laadukkaita kerrostaloja ja pienkerrostaloja. Vuonna 2013 käynnistimme ensimmäisen neljästä kohteestamme, Asunto Oy Merituulen, rakennustyöt. Vuonna 2014 jatkoimme rakentamista Ruorin, Kompassin ja Loiston osalta.

Talot ovat seitsemänkerroksisia, ja kussakin on 50 asuntoa. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet ja merellinen maisema. Kerrostaloissa on viilennysjärjestelmä, jonka avulla asukas voi itse laskea huoneiston lämpötilaa muutamia asteita kesälläkin. Jätkäsaaren jätteet kerätään Rööri-putkijärjestelmällä, mikä vähentää huoltoautoliikennettä alueella.

Kauaskantoisia ratkaisuja Töölönlahdella

Rakensimme vuosina 2011–2014 Töölönlahden paraatipaikalle uusia toimitiloja. Junaradan varteen 2012 valmistuneen Alma Median talon jatkeeksi vuonna 2014 valmistuivat EY:n toimitalo sekä KPMG:n toimitalo. KPMG:n talo on värikäs katseenvangitsija, jonka mutkittelevalla julkisivulla on pituutta 200 metriä. Kaikki uudet toimitilat edustavat laadukasta ja ajatonta arkkitehtuuria.

Töölönlahdella myös asutaan. Vuonna 2013 valmistuneen Asunto Oy Aallon jälkeen toukokuussa 2014 valmistui 15 asunnon Alvar, kesäkuussa Arietta. Asunnot on tehty vaativaan makuun sopivaksi. Kaikki Töölönlahden talot täyttävät kansainvälisen LEED-ympäristösertifikaatin kriteerit.

Neljän korttelin kokonaisuus Vuosaareen

Rakennamme Vuosaareen, Pauligin vanhalle paahtimotontille viihtyisän kokonaisuuden, johon valmistuu yhteensä 22 asuinkerrostaloa ja koteja noin 2 000 ihmiselle. Kahvikorttelin rakennustyöt alkoivat vuonna 2011, ja talot valmistuvat sinne vaiheittain vuoteen 2022 mennessä.

Alueen talot rakennetaan korttelimaisesti, ja niiden sisäpihoista tulee suojaisia ja turvallisia. Asuntojen pysäköintipaikat sijaitsevat pihakannen alla, ja pysäköintitiloista pääsee hissillä omaan kerrokseen. Kahvikortteli sijaitsee uimarannan ja venesataman läheisyydessä. Alueella on erinomaiset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet sekä metroyhteys Helsingin keskustaan.

Vuoden 2014 aikana alueella valmistui Asunto Oy Paahtaja ja Kahvipannun perustustyöt käynnistyivät. Myös 13-kerroksisen Kahvimyllyn rakennusvaiheet etenivät vuoden mittaan aikataulussa.