Kansainvälinen tietomallinnuspalkinto Sipoon logistiikkakeskukselle

Sipoon Bastukärrissä rakenteilla oleva S-ryhmän logistiikkakeskus on valittu ohjelmistotalo Teklan järjestämässä Tekla Global BIM Awards 2015 -tietomallinnuskilpailussa parhaaksi liikerakennushankkeeksi.

Pinta-alaltaan noin 190 000 neliömetrin kokoinen logistiikkakeskus palvelee S-ryhmän päivittäistavaran jakelua ja myyntiä. Hankkeen toteuttamisesta vastaava työryhmä teki rakenne- ja elementtisuunnitelmat esivalmistusta varten sekä hyödynsi Tekla-mallia elementtitoimitusketjun valvonnassa ja yhteensovittamisessa. Talotekniikka- ja rakennemallit sovitettiin yhteen rakennettavuuden varmistamiseksi, ja malleja käytettiin myös tuotannonohjauksessa työmaalla. Hankkeen toteuttajat ovat Työyhteenliittymä Freeway, jonka muodostavat Lemminkäinen ja Skanska, sekä SOK Kiinteistötoiminnot ja Sweco Rakennetekniikka Oy.

Raadin mukaan valtavassa, 28 jalkapallokentän kokoisessa hankkeessa hyödynnettiin mallinnettuja tietoja määrätietoisesti ja hyvässä yhteistyössä hankeosapuolten välillä. Lisäksi mallia hyödynnettiin elementtituotannon suunnittelussa ja seurannassa, logistiikassa ja työmaanohjauksessa.

SOK:n tilaama hanke sijaitsee Sipoon Bastukärrissä. Kohteen käyttäjäksi tulee Inex Partners. Rakennuksesta tulee SOK:n päivittäistavaraliiketoimintaa tukeva logistiikkakeskus, joka täydentää Inexin vuonna 2012 valmistunutta käyttötavaran logistiikkakeskusta. Tulevaisuudessa sen kautta kulkee iso osa kaikista S-ryhmän ruokakauppojen tuotteista. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2018.

Tekla Global BIM Awards -kilpailun palkintoraati koostui kansainvälisistä tietomallintamisen asiantuntijoista. Teklaa raadissa edusti varatoimitusjohtaja ja Trimble Buildings Structures -divisioonan johtaja Risto Räty. Kilpailuun osallistui 51 alueellisten Tekla BIM Awards -kilpailujen parasta projektia.

Lisätietoja:

Risto Seppänen, projektijohtaja, toimitilarakentaminen
Lemminkäinen Talo Oy
puh. 02071 50073, risto.seppanen@lemminkainen.com

Jarmo Manninen, B&C liiketoiminta-alueen johtaja
Tekla Oy Suomi
puh. 030 661 1419, jarmo.manninen@tekla.com 

Tutustu kohteeseen referenssisivuillamme.

Lisätietoja kilpailusta Teklan sivuilla.