Palkittua jännittämistä Lemminkäisellä

Award of Excellence 2015 voitto Tapiolan Keskuspysäköinti -projektin jälkijännitetyille rakenteille.

Tapiolan keskuspysäköinti-projekti on voittanut vuoden 2015 kansainvälisen Post-Tensioning Institutionin myöntämän Award of Excellence -palkinnon pysäköintitalojen sarjassa. Palkinto jaettiin Houstonissa 27.4.2015. Palkitun projektin jännitettyjen rakenteiden suunnittelusta vastasi Sweco Rakennetekniikka Oy ja jännitystyöstä Lemminkäinen.

Erikoispalkinto myönnetään joka toinen vuosi. Arvioinnissa on huomioitu luovuus, innovaatiot, rakenteiden nerokkuus, kustannustehokkuus, toiminnallisuus, rakennettavuus ja estetiikka.

- Koko tiimimme oli erittäin otettu tästä huomionosoituksesta. Kyseessä oli meille vaativa urakka. Kohteessa oli 49 erillistä valulohkoa ja paikan päällä asennettiin yhteensä noin 150 kilometriä jänneterästä vahvistamaan betonirakennetta. Projekti kesti aina toukokuusta joulukuuhun 2014 saakka, kertoo Lemminkäisen jännitysyksikön päällikkö Mikko Toivonen.

- Jännitystöissä on erittäin tärkeää, että asentajat ovat nimenomaan tämän työn ammattilaisia, kaluston pitää olla ns. tikissä ja suunnitelmat hyvät. Olemme SWECOn kanssa tehneet yhteistyötä jo useammassa hankkeessa ja yhteistyökuviomme ovat hioutuneet hyvin yhteen. Tämä helpottaa vaativissa urakoissa, Toivonen jatkaa.

Sweco on mukana Tapiolan keskuksen perusteellisessa ja poikkeuksellisen laajassa modernisoinnissa. Tapiolan perinteisen kaupunkikeskuksen uudistus on aloitettu jo vuonna 2009 ja sen kokonaiskustannukset ovat noin 1 miljardia euroa. Kohteen arkkitehtina on ollut Arkkitehtitoimisto HKP Oy ja pääurakoitsijana SRV Rakennus Oy.

- Pysäköintihanke on ollut poikkeuksellisen pitkäkestoinen ja haastava. Olemme erittäin otettuja ja ylpeitä siitä, että monimuotoinen suunnittelutyömme sai ansaitun huomion myös maailmalla, kertovat projektin vastaava rakennesuunnittelija, osastopäällikkö Jyrki Jauhiainen ja projektipäällikkö Henri Huoso Sweco Rakennetekniikka Oy:stä.

Jännitystyöt Lemminkäisellä