Vietämme rakennusalan työturvallisuusviikkoa

Viisaat kypärät yhteen – rakennusalan yhteinen työturvallisuusviikko 5. - 9.5.2014

Vietämme rakennusalan työturvallisuusviikkoa

Lemminkäinen on mukana RT:n järjestämässä työturvallisuusviikossa
5. - 9.5.2014.

Työturvallisuusviikon tavoitteena on saada RT:n jäsenyritysten, näiden aliurakoitsijoiden ja sidosryhmien henkilöstö sekä viranomaiset osallistumaan työturvallisuutta edistäviin aktiviteetteihin.

Viikon aikana koko maassa on useita työturvallisuusaiheisia seminaareja. Yritysjohdolle suunnattu pääseminaari on 7.5. Vantaalla, jonka jälkeen tilaisuuteen osallistuneet kiertävät omilla ja toistensa yritysten työmailla tekemässä työturvallisuusarviointeja.  

8.5 vietetään Telinetorstaita, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota telineturvallisuuteen.  

Muina päivinä Lemminkäinen järjestää työmaillaan erilaisia aktiviteetteja, kuten auditointeja ja suojavaruste-esittelyjä. 

”Vuonna 2013 työpaikkatapaturmataajuutemme oli 16,3 (22,0). Suunta on oikea, mutta pitkän aikavälin tavoitteenamme on nolla tapaturmaa 2020. Seuraamme myös jatkossa kaikissa toiminnoissamme tapaturmataajuutta myös aliurakoitsijoiden osalta”, sanoo Lemminkäisen työturvallisuus- ja ympäristöjohtaja Johanna Arola

Lemminkäinen on sitoutunut RT:n nollan tapaturman tavoitteeseen vuoteen 2020 mennessä.

Menestystä työmailla

Kallioparkki Kivisydän on vuoden 2013 turvallisin maanalaisen rakentamisen työmaa Suomessa. Veimme maanalaisen rakentamisen sarjan voiton valtakunnallisessa Infra ry:n Turvallinen infratyömaa 2013 -kilpailussa.

Kolmanneksi sarjassa sijoittui Koivu-Mankkaantien Urheilupuiston työmaamme Espoossa. Lisäksi jaoimme toisen sijan maanpäällisen rakentamisen sarjassa Kivisydämen maanpäällisten töiden työmaalla. Kunniamaininnan saimme Ruoholahden sillan työmaasta Helsingissä.

Lisää tietoa: https://www.rakennusteollisuus.fi/INFRA/Ajankohtaista/Tiedotteet/Tiedotteet-kansio/2014/Valtakunnallisen-tyoturvallisuuskilpailun-parhaat-on-valittu/

Työmaamme Kankaanpään Keskustorni Porissa sijoittui Satakunnan TRT:n turvallisuuskilpailussa 2013 asuinrakentamisen työmaasarjassa kolmanneksi.

Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailun vuoden 2013 parhaat yritykset, rakennuttajat ja työmaat palkittiin 26.2.2014 Helsingissä. Tulimme isojen talonrakennusyritysten sarjassa toiseksi. Saimme myös kiertopalkinnon talonrakennusyritysten sarjassa. Kiertopalkinnon saa yritys, jonka työmailla mitatut turvallisuuden tasoa ilmaisevat TR- tai MVR-indeksien tulokset ovat keskimääräisesti korkeimmat.

Lisää tietoa Rakennuslehdessä