Saukonpaasi - uutta kaupunkia Helsingissä

Jätkäsaaresta on tulossa Helsingin kantakaupungin uusi merellinen kaupunginosa. Rakennamme siellä Saukonpaaden korttelin, jonne on nousemassa laadukkaita kerrostaloja ja pienkerrostaloja.

Tonttimme sijaitsevat Saukonpaaden korttelissa, jonka rantaan tulee vuosina 2014 - 2016 neljä uutta taloyhtiötä: Merituuli, Ruori, Kompassi ja Loisto. Talot ovat seitsemänkerroksisia, ja kussakin asunto-yhtiössä asuntoja on noin 50. Asuntokoot tarjoavat valinnanvaraa alkaen 31,5 neliön yksiöistä aina 150 neliön edustusasuntoihin.

Saukonpaaden alueen keskelle ja rantaan rakennetaan viihtyisä kaupunkipuisto. Myös puistosta avautuvat merinäköalat länteen, Lauttasaaren suuntaan.

Kanavan varteen on tulossa pienkerrostaloyhtiöitä; Meripihka, Meriluoto ja Merikari. Tuleviin yhtiöihin rakennetaan moderneja yksi- ja kaksitasoisia huoneistoja. Niiden suuret ikkunapinnat, osassa huoneistoja olevat terassit sekä laivankansimainen piha luovat persoonallisen kaupunkiasumisen puitteet kaupungin sydämessä.

 Saukonpaasi Merituuli

Huoletonta asumista

Tilaratkaisut on mietitty huolella siten, että tilojen käyttö on väljää. Sopivia  kokovaihtoehtoja on tarjolla moneen elämäntilanteeseen. Esimerkiksi olohuone- ja keittiötilat aukeavat merelle päin. 

Asuntojen varustelutaso on korkea, ja materiaaleissa on panostettu laatuun ja ajattomaan tyyliin. Lattiat ovat lautaparkettia, keittiöissä keraamiset liesitasot, kalusteuunit ja astianpesukoneet ovat vakiovarusteina. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet, ja näkymät joko Lauttasaaren selälle, kanavalle tai Saukonpaaden puistoon. Isommissa asuinnoissa on lisäksi maisematerassi ja sauna.

Merituuli-, Ruori-, Kompassi- ja Loisto-kerrostaloissa on viilennysjärjestelmä, jonka avulla asukas voi itse laskea huoneiston lämpötilaa muutamia asteita kesälläkin.

Jätkäsaaren jätteet kerätään Rööri-putkijärjestelmällä, mikä vähentää huoltoautoliikennettä alueella.

Meren läheisyys rakentamisessa

Merenrantaan rakennettaessa on sijainti otettava huomioon aina perustamisratkaisuista julkisivujen materiaaleihin asti. Julkisivuissa ja muissa rakenteissa on otettava huomioon tuuli, joka puhaltaa kosteaa ilmaa ja vettä rakenteita päin. Materiaalien tulee siis olla kestäviä ja huolella suunniteltuja, samoin rakenteiden detaljien ja liitoskohtien.

Työmaan olosuhteet ovat haastavat tuulen, kosteuden ja kylmyyden vuoksi. Keskeneräiset rakenteet on suojattava aina tarkasti. Rakenteiden kuivumista seurataan jatkuvasti, jotta niistä havaitaan ajoissa erityistä huomiota kaipaavat kohdat.

Rakennamme kaikki talot huolella, mutta rantatalot saavat siis lisäksi erityiskohtelun ja niiden asukkaat taatusti arvokkaaseen sijaintiin sopivan, toimivan ja turvallisen kodin.

Saukonpaasi

Lähellä kaikkea

Saukonpaaden etu on sen erinomainen sijainti meren ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Raitiovaunupysäkki ja metroasema sijaitsevat kävelyetäisyydellä. Crusellin silta johtaa Ruoholahdesta suoraan Saukonpaateen. Helsingin keskusta on vain 1,5 kilometrin päässä, lenkkeily- ja pyöräilyreittejä, kuten Helsinkiä halkova Baana, löytyy lähietäisyydeltä.

Silti alue on omassa rauhassaan, sillä Jätkäsaaren niemeä ympäröi meri kolmelta suunnalta. Saukonpaaden rannasta löytyy myös pienvenesatama - onhan saaressa lähes 6 kilometriä merenrantaa.

Palvelutarjonta alueella kasvaa sitä mukaa, kun asuntoja rakennetaan. Nyt alueella toimii muun muassa ruokakauppa, päiväkoti ja yksityinen terveyskeskus. Vuonna 2025 Jätkäsaari tarjoaa kodin 17 000 kaupunkilaiselle.

Katso alueen esittelyvideo

Tutustu Saukonpaaden alueen asuntoihimme.