Testiajo: Juuso testaa syvästabilointikoneen

Kestääkö tien pohja? Oletteko tekin aina miettineet, mitä esimerkiksi autotien rakentaminen pehmeälle pellolle edellyttää? Sain kysymykseen vastauksen tutustuessani syvästabilointikoneeseen.

Rakentamista varten pehmeä maa-aines kannattaa mielummin tiivistää kuin poistaa. Sitä varten on kehitetty kone, joka tekee automatisoidusti pilareita maan sisään. Testaamani yksilö, SS60 RCT, on monivuotisen kehitystyön tulos, ja tilaustyötä. Kaivinkoneen ympärille rakennettu kone on jylhä ilmestys. Kauhan paikalla on pisimmillään yli 25 metrin korkeuteen – ja syvyyteen – yltävä varsi. Hytin alla on massiiviset, metalliset telat ja perässä sideainesäiliö.

Koneen sekoitusterä ajetaan haluttuun syvyyteen. Tämän jälkeen maan sisään työnnetään paineella sideainetta, joka on normaalisti kalkki-sementtiseosta. Syntyvän pilarin pituus, halkaisija ja tiheys ovat muunneltavissa. Varren päässä oleva sekoitinkärki pyörii 200 kierrosta minuutissa ja nousee joka pyörähdyksellä 5–30 millimetriä. Sideainetta kuluu 15–100 kiloa per metri.

Pilarit tiivistävät ja stabiloivat maaperää, jotta se kestää myöhemmin esimerkiksi moottoritien massan. Koneen gps-laitteisto kertoo pilareiden tarkat paikat. Kuljettaja siirtää laitteen oikeaan kohtaan ja käynnistää valmistuksen. Pilareita saatetaan tuottaa päivässä kilometrin verran, joten esimerkiksi jos valmistettavat pilarit ovat 20-metrisiä, kuljettajalle jää päivässä paljon odotteluaikaa. Pehmeässä maastossa toimiminen on kuljettajan suurin haaste: vaikka telojen pintapaine on ihmisen vastaavaa pienempi, täydellä lisäainesäiliöllä varustettu kone painaa noin 50 tonnia! Onneksi laitteen ohjaimet ovat selkeät ja tottelevat amatööriäkin nätisti. 

Laite on varsin tehokas hommassaan, joten iso osa ajasta kuluukin siirtymiin. Koneen kiinteä sideainesäiliö vetää viisi kuutiota, joten syvästabilointikonetta seuraa yleensä lisäsäiliöitä, joko rekan kyydissä tai muilla telaketjuvehkeillä.

Juuso Kallioinen

Syvästabilointikone SS60 RCT

  • Valmistusvuosi: 2011
  • Peruskone: Caterpillar 345C. Teho: 257 kW (350 hv)
  • Massa: 44 tonnia
  • Sideainesäiliö: 5 m³
  • Maksimi stabilointi­syvyys: 25,8 m
  • Vakiosekoituskärki: 500–800 mm
  • Hinta: 1,2 milj. euroa