Testiajo: Juuso testaa porajumbon

Pimeissä tunneleissa isoa reikää tekeviä mörköjä kutsutaan porajumboiksi. Saimme testiajoon Iirikseksi kutsutun yksilön.

Iiris on hieman keskivertohenkilöautoa vaikuttavampi laite: omamassaa on 39 tonnia, eli saman verran kuin täyteen lastatulla viisiakselisella kuorma-autolla, ja pituutta 17,8 metriä, yhtä paljon kuin haitaribussilla. Iiris poraa peruskallioon 130 kuuden metrin reikää kolmessa tunnissa. Porauskaluston kuuluu kolme sähköhydrauliikalla toimivaa porauspuomia, joista jokaisen pituus on useita metrejä. Työvalojen loisteessa Iiris näyttää tieteiselokuvan pahikselta.

Poraamisesta syntyy kova melu, mutta ohjaamo on hyvin äänieristetty. Hyttiin ei nousta – sinne kiivetään. Kabiinissa on tilaa kahdelle ja varustukseen kuuluu muun muassa ilmastointi ja poppikone. Iiris on hyvin pitkälle automatisoitu, joten po­raushommissa ohjaaja on ennemminkin työn valvoja. Hyttiä voidaan nostaa maksimissaan 1,1 metriä ylöspäin. Tällöin koneen käyttäjä istuu noin neljän metrin korkeudessa.

Porajumboa siirrettäessä höräytetään tulille Deutzin valmistama kuusisylinterinen diesel. Tehokkaan diesel-henkilöauton tehot (173 kW) saadaan pyörintänopeudella 2300 r/min. Vääntöä onkin sitten yli 900 Nm. Iiris on nelivetoinen ja jäykkärunkoinen. Koska jousitusta ei ole, siirtymät tunnelissa ovat pintakovia. Istuin sentään on vaimennettu, ja toisaalta etenemisnopeus on ainoastaan 10 km/h -luokkaa; huomio kiinnittyy lähinnä siihen, etteivät yli 100 000 euroa kappaleelta maksavat porauspuomit kolisisi tunnelin seiniin. Oman haasteensa tunnelissa liikkumiseen tuo koneen reilusti yli 20 metrin kääntöympyrä. Vaikuttava kone, kaiken kaikkiaan.

Juuso Kallioinen

ATLAS COPCO E3 C30

  • Vm. 2008
  • Vetotapa hydrostaattinen neliveto
  • Vaihteisto Dana 32 000
  • Polttomoottori Deutz TCD 2013 L06 2V. Teho 173 kW (235 hv) / 2 300 r/min
  • Vääntö 907 Nm /1 500 r/min. Sähkömoottori 3 x 95 kW
  • Huippunopeus 15 km/h
  • Hinta n. 1 000 000 €