Testiajo: Juuso testaa asfalttikaulimen

Kuumaa kamaa! Asfaltinlevittimellä syntyy jopa 30 senttimetriä paksu asfalttikerros.

Teiden kunnostustyöt ja asfalttikoneet ovat tuttu kesäinen näky autoilijoille. Harva kuitenkaan tietää, miten työ tehdään. Pääsimmekin kokeilemaan kyseisessä työssä välttämätöntä konetta, asfaltinlevitintä, joka muokkaa hieman jäähtyneestä asfalttimassasta tien päällystettä. Hehkuvan kuuma massa tuodaan kuorma-autoilla paikan päälle ja kipataan levittimen etuosassa olevaan tuuttiin. Sieltä se kulkee levittimen läpi tasausliitan alle, joka levittää, tiivistää ja tuottaa toivotun levyistä ja paksuista asfalttikaistaletta. Tämän jälkeen asfaltti tiivistetään jyrällä.

Levittimen kuljettaja ohjastaa konetta ja kommunikoi kuorma-auton kuljettajan kanssa. Haasteellisinta ei ole 16 tonnia painavan masiinan hallinta, vaan asfalttimassan riittävyyden seuraaminen. Noin 20 tonnin massakuorman levittäminen kestää noin neljä minuuttia. Tehokasta hommaa – ja hikistä! Kun asfalttimassa ajetaan muotoonsa, se on 180 celsiusasteen lämpöistä. Kuumana kesäpäivänä asfaltista hehkuva lämpö tuskastuttaa, viilenevinä syyspäivinä taas lämmittää mukavasti. Siksi koneen ympärillä hääriviä lapiomiehiä on tarjolla enemmän syksyisin. 

Levitysryhmään kuuluu myös perämies, joka seuraa, että syntyvän asfalttipatjan leveys ja paksuus ovat vaatimusten mukaisia. Vaikka laite tarkkailee niitä automaattisesti, ihmissilmää tarvitaan. Kokeneet ammattilaiset huomaavat, jos levitin ei kykenekään seuraamaan tien muotoja. 

Vaikuttava laite levitin on pääosin siksi, että se kestää tonnien painoisia tulikuumia kuormia. Moottorin jäähdytyksen on oltava hyvä, koska maksiminopeus työnteossa on 26,5 metriä minuutissa – moisessa vauhdissa ei ajoviimasta ole paljoa apua.

Juuso Kallioinen

DYNAPAC F161-6W

  • Levityskapasiteetti:  650 tn/h
  • Säiliön kapasiteetti: 5,7 m³
  • Alusta: pyöräalusta
  • Massa: 15,6 tn
  • Pituus/leveys/korkeus: 6 910/3 400/3 600 mm
  • Päällystysleveys (standardi/suurin): 2,5/7,5 m
  • Moottori: Cummins QSB 5,9 (158 hv)