Ihmisiä kokouksessa

Asetamme ihmiset etusijalle

Sosiaalisessa vastuussamme korostuu työ Lemminkäisen strategian tukemiseksi luomalla toimintatapoja ja ympäristö, jossa pystymme täyttämään työntekijöiden, asiakkaiden ja liiketoiminnan vaatimukset. 

Haluamme tarjota turvallisen, tuottavan ja terveellisen työpaikan, jossa jokainen työntekijä ja tiimi voi hyödyntää ammatillista osaamistaan ja saavuttaa tavoitteensa hyvin johdetussa organisaatiossa.

Vuonna 2015 uudistimme strategiatyön yhteydessä visiomme, missiomme ja arvomme, jotka ohjaavat toimintaamme. Nämä on kuvattu kohdassa Tapamme toimia.

Työllistämme keskimäärin 4 800 osaajaa kahdeksassa maassa. Tavoitteenamme on läpinäkyvä ja kaikissa toimintamaissamme yhtenäinen ja tasavertainen henkilöstön kohtelu ja palkitseminen. Yhteisenä tavoitteenamme on erilaisten palkitsemismenetelmien avulla kannustaa henkilöstöämme hyviin suorituksiin ja kasvattaa henkilön vaikutusmahdollisuuksia oman työnsä taloudellisiin tuloksiin ja sitä kautta koko yrityksen tulokseen. 

Lemminkäisen henkilöstön työtyytyväisyyttä ja strategian toteutumista mitataan vuosittain tehtävällä henkilöstötutkimuksella, jonka tuloksia vertaamme rakennusalan yleisiin tuloksiin. Henkilöstötutkimukseen voivat vastata kaikki lemminkäiset.

Katso avoimet työpaikkamme.