Yksi yhtenäinen Lemminkäinen 2009

Uusi strategia julkistettiin marraskuussa 2009. Tuolloin alkoi vahva liiketoimintojen kehittäminen, taloudellisen aseman parantaminen ja rakenteen selkeyttäminen.

Aloimme yhtenäistää maiden ja tytäryhtiöiden toimintatapoja yhdeksi Lemminkäiseksi. Tytäryhtiöiden, kuten Palmberg ja Tekmanni, nimet poistuivat käytöstä. Samalla lanseerasimme uuden logon ja visuaalisen ilmeen.

Satavuotisjuhlavuonnaan 2010 Lemminkäinen oli vahva projektien osaaja, jolla oli näyttöä vaativista hankkeista eri puolilla maailmaa. Suurin markkina-alue oli Suomi, josta tuli lähes kaksi kolmasosaa liikevaihdosta.

Pietarissa rakenteilla oli suuria asuntokohteita, Suomessa aloitimme Helsingin Jätkäsaaren ja Kahvikorttelin alueiden asuntorakentamisen sekä länsimetron louhimisen. Louhimme LKAB:n rautamalmikaivosta Kiirunassa Ruotsissa, urakoimme Kevitsan kaivosta Suomen Lapissa ja rakensimme P-Hämppi-pysäköintilaitosta Tampereella. Liettuassa ja Virossa rakensimme ja perusparansimme teitä, Ruotsissa meneillään oli kahden suuren padon pohjarakentamisen urakka. Puolassa vastasimme Cargotecin kokoonpanotehtaan ja Intiassa Nokia Siemens Networkin tehtaan projektinjohtourakoista.

Liiketoimintarakenne selkeytyy

2010–2012 liiketoimintarakennetta selkeytettiin edelleen: kattoliiketoiminta, betonielementti- ja betonivalmistuotteet sekä luonnonkivituotteet myytiin. Aloimme hakea kasvua pohjoismaisesta infrarakentamisesta.

Vuonna 2011 rakensimme yli tuhat asuntoa Suomessa ja aloitimme muun muassa Helsingin Töölönlahden kolmen toimistotalon rakentamisen.

Vuosina 2012–2013 peruskorjasimme Tukholman keskusrautatieaseman perustukset, päällystimme katuja Kööpenhaminassa Tanskassa ja lentokenttiä Norjassa, peruskorjasimme M4-valtatietä Venäjällä ja aloitimme Tampereen Rantatunnelin rakentamisen Suomessa. Suururakka Sipoossa, S-ryhmän logistiikkakeskus, jatkui. Liettuassa rakensimme konttiterminaalin, Venäjällä toimistotilaa Technopolikselle. Latviassa toteutimme konserttitalon pohjarakennustyöt. Virossa tienparannusurakat jatkuivat.

Talotekniikkaliiketoiminta myytiin Arelle kesällä 2014, ja päätimme keskittyä talonrakentamiseen ja infrarakentamiseen Itämeren alueella.

Pietarissa saimme valmiiksi Aino-asuinkerrostalon sekä Tapiola-talon ensimmäisen vaiheen. 

Vuoden 2015 alusta infrarakentamisen liiketoiminta jaettiin kahdeksi liiketoimintasegmentiksi: päällystys ja infraprojektit. Syksyllä 2015 Lemminkäinen päätti olla aloittamatta toistaiseksi uusia omaperusteisia asuntokohteita Venäjällä.