Suomalaista rakennusosaamista maailmalle

Voimakas kasvu käynnistyi 1970-luvulla, jolloin Lemminkäisestä alkoi kehittyä kansainvälinen rakennuskonserni.

Vuonna 1975 Lemminkäinen osti rakennusliike Oy Alfred A. Palmberg Ab:n, johon konsernin talonrakentamisen liiketoiminta keskitettiin. Vuonna 1907 perustettu, myllynkivien valmistajana aloittanut Palmberg oli suomalaisen teollisuuden luottorakentaja, joka oli rakentanut myllyjä ja vesivoimalaitoksia, siltoja ja patoja sekä erilaisia muita teollisuuslaitoksia sekä Suomessa että maailmalla. Se oli myös tehnyt kulttuurihistoriallisesti arvokkaan vanhan Kämpin rakennuksen rekonstruointityön Helsingissä ja osallistunut asuntorakentamiseen. 

Rakensimme Suomessa 1970–80-luvuilla muun muassa urheiluhalleja ja maakaasun runkoputken jatkon Kouvolasta Tampereelle.

Yritysoston avulla Kostamukseen

Palmbergin ostaminen avasi ovet myös vientiin. Neuvostoliitossa olimme vahvasti muun muassa  aikansa suururakan, Kostamuksen kaupungin ja kaivosalueen, rakennustöissä. Työ toi meille vankan jalansijan maassa, jossa olemme olleet 1970-luvulta lähtien mukana sadoissa rakennusprojekteissa.

Myös muu maailma kiinnosti, etenkin öljyntuottajamaat Afrikassa ja Lähi-idässä. Rakensimme muun muassa pientaloja Nigeriaan, kunnallistekniikkaa Liberiaan ja konferenssipalatsin Irakiin.

Teollisuuden maarakentamista

Teollisuuden maarakennustyöt astuivat suurten tietöiden rinnalle. Louhimme muun muassa tunnelivoimalaitoksen Tansaniassa ja jätevedenkäsittelylaitoksia Kiinassa. Kansainvälisen toiminnan painopiste oli kuitenkin Keski-Euroopassa. 

1980-luvulla suuria teollisuusrakennusprojektejamme olivat muun muassa paperitehtaat Englantiin ja Ranskaan.

Asuntorakentaminen käynnistyy

 

history_shotton_factory_UK.jpg
history_nigeria_residential_building.jpg