Vastaavalla insinöörillä on suuri vastuu

Olegin tehtävänä on varmistaa, että rakentaminen etenee aikataulussa ja suunnitelmien mukaisesti.

Nimi, titteli ja tehtävä

Oleg Ahmatov
Vastaava insinööri Tapiola-hankkeessa
28 vuotta

Tehtävääni kuuluu kohteen suunnitteludokumentaation valmistelu ennen rakentamista ja työdokumentaation valvonta rakennusvaiheessa. Tavoitteena on varmistaa kohteen rakentaminen aikataulussa ja määräysten mukaisesti.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Valmistuin Valtiolliseen Arkkitehtuurin ja rakennustekniikan yliopistosta vuonna 2012, pääaineenani teollisuus- ja siviilirakentaminen. Vuonna 2007 suoritin lisäksi "Rakennusten kantavien rakenteiden tietokonelaskelmat" -kurssin yliopistoni yhteydessä olevassa Suunnitteluinstituutissa.

Miten olet päätynyt nykyiseen tehtävääsi?

Aloin työt vuonna 2007 opiskelujen ohessa ja vuoteen 2013 saakka työskentelin rakennelaskijana. Työskentelen nyt ensimmäistä kertaa vastaavana insinöörinä ison asuinkompleksin rakennushankkeessa.

Mielenkiintoisimmat hankkeet, joissa olen työskennellyt, ovat olleet Aleksanterin teatterin toinen näyttämö ja Almazovin terveyskeskus Pietarissa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tässä hankkeessa kaikki työpäivät ovat erilaisia ja mielenkiintoisia. Työpäiväni alkaa päivän tehtävien suunnittelusta. Koska tekemistä on paljon, tehtävät pitää suunnitella ja priorisoida tarkkaan. Yritän aina olla mahdollisimman tehokas ja saada paljon aikaiseksi.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Työni on tärkeää ja vastuullista. On vaikeaa rakentaa hyvää taloa, jos on huono suunnitelma.

Mikä on työssäsi haasteellisinta?

Projekteissa tulee aina välillä ongelmia ratkottavaksi, mutta olemme kehittäneet työskentelytavan, jonka avulla olemme saaneet ratkaistua haasteet menestyksekkäästi.

Lähes kaikkiin ongelmiin on löydettävissä hyvä tekninen ratkaisu. Vaikeinta on ratkaisun löytäminen nopeasti, jotta rakentaminen ei viivästy. Sen vuoksi myös ratkaisun pitää olla selkeä ja yksiselitteinen piirustuksissa.

Minkälainen henkilö menestyy sinun tehtävässäsi?

On perusominaisuuksia, joita hankkeen pääinsinöörillä tulisi olla: ammattitaito, kyky ottaa vastuu omista päätöksistä, tehokkuus, hyvät kommunikointitaidot, kunnioitus, valmius suorittaa tarkasti johdon määräyksiä, tarkkuus ja huolellisuus.