Suunnittelemassa ja kehittämässä uutta

Pia-Sofia Lehtoniemi tuli Lemminkäiselle jo opiskeluaikana. Nyt hän on mukana muun muassa hankekehityksen projekteissa ja vastaa datakeskus-konseptin kehittämisestä.

Nimi, tehtävä, ikäPia-Sofia Lehtoniemi

Pia-Sofia Lehtoniemi
Tuotantoinsinööri (hankekehitys), talonrakentamisen toimitilalinja, pääkaupunkiseutu, 30 vuotta.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Olen valmistunut diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta alkuvuodesta 2017. Opiskelin pääaineenani kiinteistöjohtamista ja erikoistuin kiinteistösijoittamiseen. Lisäksi olen koulutukseltani tradenomi ja olen suorittanut LKV-tutkinnon.

Miten olet päätynyt nykyisiin tehtäviisi?

Työskentelin aiemmin OP-Pohjola-ryhmässä rahoitusasiantuntijana. Olin niissä hommissa kolme vuotta. Tämän jälkeen kaipasin uusia haasteita ja hain Aalto-yliopistoon maisterivaiheeseen.

Opiskelun aikana kiinnostuin hankekehittämisestä ja halusin päästä toteuttamaan sitä työkseni. Olin yhteydessä Lemminkäiseen, sillä suurena yrityksenä se voisi tarjota monipuolisia mahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa. Soitin suoraan talonrakentamisen pääkaupunkiseudun johtajalle ja kysyin, ottaisivatko he minut töihin. Asiat etenivät vauhdilla ja töiden aloittamisesta sovimme heti ensimmäisen tapaamisemme jälkeen. Tein myös diplomityöni Lemminkäiselle.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työni on monipuolista, itsenäistä ja vuorovaikutteista. Yleensä vietän työpäiväni pääkonttorilla. Päiviini kuuluu asioiden tutkimista ja selvittämistä sekä tapaamisia yhteistyökumppaneiden, potentiaalisten käyttäjien ja viranomaisten kanssa. Teemme paljon yhteistyötä myös tiimissä ja tiimien välillä.  

Toimitilalinjalla olen mukana muun muassa hankekehityksen projekteissa, hankekehityksen kilpailutöiden laadinnassa sekä asiakastietojärjestelmän kehittämisessä. Lisäksi vastaan datakeskus-konseptin kehittämisestä Lemminkäisellä. Tämän tiimoilta teen suunnittelutyötä, tapaan eri tahoja sekä suunnittelen myynti- ja markkinointiaineistoa.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Pidän työni haasteellisuudesta ja siitä, että koko ajan oppii jotain uutta. Ympärilläni on paljon ammattitaitoisia ihmisiä, jotka auttavat tarvittaessa. Tiimissämme on hyvä yhteishenki. Työssäni pääsen tapaamaan uusia ihmisiä ja ideoimaan toimintaa kehitettäville kohteille.

Mikä on työssäsi haasteellisinta?

Uuden oppiminen tuo mukanaan myös haasteita. Jossain tapauksissa tieto lisää tuskaa. Minun on ratkaistava eteen tulevat haasteet ja oltava jatkuvasti ajan hermolla.

Minkälainen ihminen menestyy sinun tehtävässäsi?

Henkilön tulee olla oma-aloitteinen ja hänen on pärjättävä erityyppisten ihmisten kanssa.  Lisäksi tarvitaan rohkeutta tarttua tilanteisiin, osaamista laaja-alaisesti sekä luovuutta. Huumorintaju on plussaa.