Pitkäpinnainen neuvottelija pärjää työnjohtajana

Jussi Kauppi keräsi asfalttitöistä kokemusta kesätöiden kautta ja muutti Suomesta Tanskaan.

Nimi, tehtävä ja ikä                                                    Jussi Kauppi

Jussi Kauppi, työnjohtaja,  40 v, päällystys, Tanska

Minkälainen koulutus sinulla on?

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja (Suomen nuoriso-opisto, Mikkeli)

Miten olet päätynyt ammattiisi?

Aloitin asfalttityöt Forssan koneasemalla 1991. Isäni oli sopinut minulle siellä kesätyön. Siitä jatkuivat monien kesien kesätyöt ympäri Suomea, koulunkäynnin ohella. Vuonna 1995 lukion ja armeijan välillä avautui Someron pojalle mahdollisuus kokea suuri maailma ja Tanska. Pesti kesti puolisen vuotta. Sain uudelleen mahdollisuuden työskennellä Tanskassa, neljä kuukautta vuonna 1999. Vuonna 2000 muutin Tanskaan pysyvästi. Kyllä, syy oli tietty nainen - ja myös se, että kulttuuri ei eroa suuresti suomalaisesta ja Suomi on vain puolentoista tunnin lentomatkan päässä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni on olosuhteiden tarkastusta ja tarkkailua. Tilaan asfalttia, koordinoin tilauksia koneasemien ja kuljetusyhtiöiden kanssa. Teen kaikkea sitä, mitä muut eivät tee.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Ei ole kahta samanlaista päivää.

Mikä on työssäsi haasteellisinta?

Haasteellisinta on olla puun ja kuoren välissä. Työntekijät eli oma ryhmä yhdellä puolella ja työmaapäälliköt, hallinto ja johto toisella. Jos toisille kumartaa, toisille pyllistää, jolloin työnteko vaikeutuu huomattavasti. Lisäksi perhe-elämän ja vapaa-ajan sijoittaminen kiireisimmille kuukausille on vaikeaa.

Minkälainen ihminen menestyy sinun tehtävässäsi?

Pitkäpinnainen neuvottelija, joka on pehmeä kuin kissanpentu, mutta tarvittaessa leijonakuningas. Egoistit tai suuren egon omistavat eivät kauaa kukkoile, yksin ei kukaan ole mitään.