Uratarina: Parhaan ratkaisun löytämisen taito

Henri Väisänen tekee työkseen asfalttireseptejä, urakoiden laadunohjausta ja laadunohjausmenettelyjen kehittämistä. Henrin mielestä parasta hänen työssään on monipuolisuus ja se että pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin.

Nimi, tehtävä, ikä  

Henri Väisänen, tutkimusinsinööri, 27 vuotta

Minkälainen koulutus sinulla on?

Olen valmistunut ammattikorkeakoulusta ympäristötekniikan insinööriksi.

Miten olet päätynyt nykyisiin tehtäviisi? 

Ensimmäisen kerran tulin kesätöihin Lemminkäisen keskuslaboratorioon Tuusulaan vuonna 2011. Tämän jälkeen olin kolmena kesänä kesätöissä. Talvella 2014 tein Lemminkäiselle opinnäytetyöni, otsikolla Kierrätysasfaltin tekninen hyödyntäminen. Keväällä 2014 aloitin nykyisessä tehtävässäni tutkimusinsinöörinä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi? 

Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia, joten ihan tavallista sellaista ei ole.  Pääsääntöisesti teen asfalttimassojen suhteutuksia eli reseptejä asfalttiasemille sekä laadunohjausta eri urakoille. Päivittäiseen työhöni kuuluu tärkeänä osana myös laadunohjausmenettelyjen kehittäminen.

Lisäksi teen urakoiden laaturaportointia, eli kokoan asiakkaalle erilaista laatutietoa urakasta.  Toimitamme asiakkaille heidän tarvitsemiaan tietoja, esimerkiksi päällysteen tyhjätilasta, tasaisuudesta tai massojen laadunvalvonnasta. 

Kesäisin ja talvisin työpäiväni ovat erilaisia. Talvella, kun päällystysurakoita ei ole käynnissä, teemme päällystämisen kehitystyötä. Sekin on hyvin mielenkiintoista, ja silloin päiväni kuluvat tuotteiden laadun kehittämisessä ja testaamisessa.

Mistä pidät eniten työssäsi? 

Kyllä se on juuri tuo monipuolisuus. Lisäksi on hienoa, kun pääsen tutustumaan erilaisiin ihmisiin ympäri Suomen ja Pohjois-Ruotsin.

Mikä on työssäsi haasteellisinta? 

Kesäisin kiire luo omat haasteensa, mutta kaikista haasteellisinta on pysyä perillä monen urakan asioista. Palvelemme koko Suomea sekä Pohjois-Ruotsia, joten urakoita on todella paljon.

Minkälainen ihminen menestyy sinun tehtävässäsi?

Varmaankin parhaiten tässä tehtävässä menestyy ongelmanratkaisija, joka on melko rauhallinen eikä hätäänny pulmatilanteissa. Lisäksi pitää osata keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja etsiä määrätietoisesti jokaiseen tilanteeseen ja kohteeseen parhaiten sopiva ratkaisu. Tarvittaessa on osattava tehdä myös nopeita päätöksiä ja korjaavia toimenpiteitä.

Lue lisää Lemminkäisen laboratoriopalveluista