Ongelmat ratkotaan yhdessä

Pekka on pitkän linjan rakennusammattilainen ja monessa mukana. Nykyisin hän toimii työsuojeluvaltuutettuna. 

Nimi, tehtävä ja ikä

Pekka Mäki
Mittakirvesmies ja työsuojeluvaltuutettu, Suomen talonrakentaminen, Tampere
Ikä: 47

Minkälainen koulutus sinulla on?

Olen käynyt ammattikoulun ja opiskellut työn ohessa useita ammattipätevyyksiä, muun muassa sähköistä tietokoneavusteista mittausta. Sain juuri sertifikaatin kosteusmittaamisesta. Olen myös Suomen talonrakentamisen YT- johtoryhmässä sekä varavaltuutettuna valtakunnallisessa Lemminkäisen talonrakentamisen työsuojeluorganisaatiossa.

Miten olet päätynyt nykyisiin tehtäviisi?

Olen ollut rakennusalalla 30 vuotta, joista 23 Lemminkäisellä. Viimeiset 7 vuotta olen toiminut päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna. Tulin ensin rakennusmieheksi ja siirryin muutaman vuoden päästä mittakirvesmieheksi. Olen nähnyt, kuinka digitaalisuus tulee rakennustyömaille ja miten huimasti tekniikka on kehittynyt ja nopeuttanut työskentelyä. Työsuojeluun kasvoin varamiehen roolista.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Minulla ei ole kahta samanlaista työpäivää, ja päivääni sattuu usein monenmoista ongelmanratkaisua. Silloin pitää osata laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Päätyöni on työsuojelu, jonka puitteissa teen muun muassa TR-kalibrointia ja tuen yksiköitämme työsuojelussa ja -hyvinvoinnissa. Autan takuukorjausyksikköämme kosteusmittauksissa ja hoidan myös mittalaitteiden huollon ja kalibroinnin.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Parasta työssäni on vaihtelevuus ja uuden oppiminen, ja tietenkin työkaverit.

Mikä on työssäsi haasteellisinta?

Uudet asiat ja ison talon monien kontaktien hoitaminen samanaikaisesti. Haasteena ovat tiukat aikataulut, että pystyy toteuttamaan kaikki tehtävät aikataulussa. Lenkin pitää olla yhtä vahva joka paikassa.

Minkälainen ihminen menestyy sinun tehtävässäsi?

Pitää olla nälkä työn tekemiseen ja halu uuden oppimiseen. Tarvitaan ongelmaratkaisukykyä ja rohkeutta tarttua tilanteisiin ja selvittää asiat. Työni on haasteellista mutta palkitsevaa.