Uratarina: Materiaalivalinnat maltilla ja taidolla

Johanna Halonen valitsee sisustusmateriaalit uusiin koteihin ja huolehtii asukkaiden muutostyötoiveet sovitun mukaisesti.

Nimi, titteli ja tehtävä sekä ikä?

Johanna Halonen, asukasmuutostyöinsinööri, Suomen talonrakentaminen, asuntolinja, ikä 30 vuotta.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Olen koulutukseltani materiaali- ja pintakäsittelytekniikan insinööri.

Miten olet päätynyt ammattiisi?

Hakeuduin tarkoituksella tekniselle alalle. Puntaroin omia vahvuuksiani ja mietin mitä asioita arvostan työssä. Toivoin pääseväni itsenäiseen ja haastavaan työhön. Lisäksi koulutuslinjani on hyvin monipuolinen ja antaa mahdollisuuden työskennellä monella eri alalla ja erilaisissa työtehtävissä.

Aloitin Lemminkäisellä vuonna 2014 tuotantopalveluinsinöörinä, työ oli erittäin opettavaista ja palkitsevaa, sain tehtävästä hyvät eväät urani jatkolle Lemminkäisellä. Nykyiseen työtehtävääni päädyin, kun kollegani tilalle haettiin äitiyslomasijaista. Otin työn mielenkiinnolla vastaan. Lisäksi sain vastuulleni toimia Nettikoti ja Kotikauppa ohjelmien pääkäyttäjänä sekä kehittäjänä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työssäni yksikään päivä ei ole samanlainen. Tavallisesti päivä kuitenkin alkaa sähköpostin avaamisella. Asiakkaiden kysymyksiin tai tarjouspyyntöihin on tärkeää reagoida mahdollisimman pian. Koska työskentelemme asiakkaiden, myyntitiimimme, suunnittelunohjauksen, työmaa-organisaation, arkkitehtien ja suunnittelijoiden sekä hankinnan, aliurakoitsijoiden ja toimittajien kanssa, asiat joihin päivän aikana on mahdollisesti otettava kantaa, voivat vaihdella suuresti.

Työni ydin on valita kohteissamme käytettävät sisustusmateriaalit sekä suunnitella asiakkaiden toivomat muutostyöt, säädösten, määräysten ja hyvän rakennustavan rajoissa pysyen. Tärkein tehtäväni on huolehtia, että asiakkaiden sisustus- ja materiaalivalinnat tulevat tehdyksi sovitun mukaisesti.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Työn monipuolisuus luo erilaisia haasteita joka päivälle, tähän työhön ei siis helpolla kyllästy. Pidän siitä, että työni on itsenäistä ja vastuullista. Saan päättää monista asioista, kuten projekteissani käytettävistä sisätilojen sisustusmateriaaleista ja ottaa kantaa esimerkiksi arkkitehtisuunnitelmiin. Vastuu on kuitenkin suuri. Se mitä luvataan, on tehtävä ja informaation on kuljettava.

Mikä on työssäsi haasteellisinta?

Kiire luo valitettavasti haasteita ja tappaa luovuutta. Jos teen työssäni virheen, on tällä melkein poikkeuksetta kustannusvaikutuksia. Vaikka työni on itsenäistä, työpäiviä on vaikea suunnitella ennakkoon, sillä priorisointia on tehtävä jatkuvasti.

Minkälainen ihminen menestyy sinun tehtävässäsi?

Järjestelmällinen, aikaansaava ja rauhallinen persoona. Hyvästä muistista ja huumorintajusta saa plussaa. Erilaisten ihmisten kanssa on ehdottomasti tultava toimeen.