Kansainvälinen pohjarakentaja

Uranvalinta oli Risto Takkiselle helppoa. Pohjarakentaminen kiinnosti jo nuorena.

Nimi, titteli ja tehtävä

Risto Takkinen
pohja- ja insinöörirakentamisen johtaja,
Suomen ulkopuoliset projektit
38 vuotta

Minkälainen koulutus sinulla on?

Valmistuin pohjarakentamisen DI:ksi Otaniemestä (Aalto-yliopisto) 2003.

Miten olet päätynyt nykyiseen tehtävääsi?

Olin jo nuorena kiinnostunut pohjarakentamisesta, joten opiskelujen valinta oli helppoa. Opiskelun jälkeen suunnittelin nelisen vuotta pohjarakenteita suunnittelutoimistossa, josta siirryin toimiston asiakkaana olleelle Lemminkäiselle.

Tehtäväni oli käynnistää pohjarakentaminen Ruotsissa. Parissa vuodessa se kasvoi jatkuvaksi liiketoiminnaksi yksittäisten hankkeiden sijasta. Sen jälkeen vedin muun muassa Helsingin Salmisaaren kahdeksan kiinteistön pohjarakentamista, joka on ollut yksi Lemminkäisen suurimpia pohjarakennusurakoita.

Sitten siirryin Ruotsiin vetämään Norrbro-sillan töitä, ja muutin Tukholmaan asumaan 2009. Perheen kasvun vuoksi palasin Suomeen 2013 ja takaisin Lemminkäiselle 2014.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Päiviä on kahdenlaisia: joko hoidan sisäisiä, hallinnollisia asioita ja tarjouspyyntöjen suunnittelua tai käyn projektikohteissa ja asiakkaiden luona. Matkustan noin 5 päivää kuukaudesta Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Meillä on huippuosaava porukka. Se inspiroi minua valtavasti, kun asioista voi keskustella oikealla tasolla. Eikä niin vaativaa hanketta ole, ettemme siihen pystyisi!

Mikä on työssäsi haasteellisinta?

Yrityksen voimien ja resurssien oikea kanavointi projekteissa on haaste: se on tehtävä huolella, jotta hankkeet onnistuvat niin, että sekä asiakas että työnantaja ovat tyytyväisiä.

Minkälainen ihminen menestyy sinun tehtävässäsi?

Perusosaamisen lisäksi innostus ja kiinnostus alaan ja ihmisiin helpottaa tekemistä. Kun puhutaan isoista hankkeista, tarvitaan pelottomuutta kohdata uusia haasteita ja tarkkuutta myös yksityiskohdissa.