Asfalttitehtaan organisaattori

Asfalttitehtaan johtotehtävissä toimivalla Allanilla ei ole kahta samanlaista päivää.

Nimi, tehtävä ja ikäAllan Veenstra

Allan Veenstra
tehdasesimies
Vandelin asfalttitehdas, Tanska
43 vuotta

Minkälainen koulutus sinulla on?

Olen koulutukseltani teollisuusputkimies ja lukkoseppä. Lisäksi olen käynyt johtamisen kursseja ja ollut putkiasennustiimin työnjohtaja.

Miten olet päätynyt nykyisiin tehtäviisi?

Entinen työnantajani otti yhteyttä, kun Lemminkäinen tarvitsi jotakuta johtamaan uuden tehtaan rakentamista ja tehtaan toimintaa Vandelissa 2005. Olin silloin etsimässä uutta työtä, ja kahden haastattelun/tapaamisen jälkeen otin tehtävän vastaan.  

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Ensin kuljen katsomassa paikat ja tarkistamassa, että kaikki on kunnossa ja toivottamassa hyvät huomenet porukalleni. Kysyn heiltä, onko mitään erikoista, ja sen jälkeen aloitan soittokierrokset esimiesten, alihankkijoiden, kuskien ja muiden kanssa. Isoissa tuotannoissa suuri osa työtä on raaka-aineiden tilaus, kuten betonin, lentotuhkan, bitumin, graniitin jne.

Noin puolelta päivin alkavat saapua kuljetukset seuraavaa päivää varten, jonka tuotannon suunnittelen lopuksi huomioiden tilausajat ja muut vaikuttavat seikat. Koneiden korjauksille suunnittelen aikataulun ja tilaan varaosat.  

Mistä pidät eniten työssäsi?

Tässä työssä ei ole kahta samanlaista päivää. On vapautta ja vastuuta. Minulla on hyvä tiimi ja mahtavat työkaverit.

Mikä on työssäsi haasteellisinta?

Koskaan ei voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan. On haasteellista saada kaikki toimimaan eri tiimeille ja varmistaa, että he saavat tarvitsemansa asfaltin sovittuna aikana. Samoin se, että raaka-aineet toimitetaan sovitusti niin, etteivät ne lopu koskaan kesken. Jos seisokki tulee, se on käsiteltävä ja ratkaistava. Pyrin myös luomaan porukoilleni työpaikan, jossa on hyvä olla.  

Minkälainen ihminen menestyy sinun tehtävässäsi?

Ihminen, jolla pysyy langat käsissä kaikissa tilanteissa ja joka osaa organisoida ja ottaa vastuuta.