Se fiilis, kun lähdet joka päivä fiksumpana pois

”Pidän siitä, että päivittäinen duuni tuntuu siltä, että sillä on merkitystä”, kertoo Jaakko Olympiastadionin työmaalta. Työt ovat jatkuneet kesätöiden jälkeen samalla työmaalla, opintojen ohessa.

Nimi, tehtävä, ikä

Jaakko Klinga
työmaainsinööriharjoittelija
23-vuotias

Minkälainen koulutus sinulla on?

Opiskelen Aalto-yliopistossa diplomi-insinööriksi Energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmassa. Olen kolmannen vuoden opiskelija. Tarkoituksenani on jatkaa syksyllä 2017 Geoengineering-maisteriohjelmassa. Kiinnostuin georakentamisesta täällä Lemminkäisellä, kun tuli mahdollisuus perehtyä asiaan.

Miten olet päätynyt nykyisiin tehtäviisi?

Energia ja ympäristötekniikka, se miten rakennettu ympäristö toimii, kiinnosti minua jo lukiossa. Meillä on edessä valtavia haasteita, kuten kaupungistuminen, väestönkasvu ja ilmastomuutos. Nämä ajoivat minut opiskelemaan alaa, jossa etsitään ratkaisuja.

Lemminkäisellä olin ensimmäistä kertaa töissä kesällä 2016 Olympiastadionin työmaalla työmaainsinööriharjoittelijana. Työt jatkuivat kesän jälkeen samalla työmaalla. Olen kuitenkin samalla pystynyt edistämään opintojani tavoitetahdissa ja osallistumaan aktiivisesti muuhunkin toimintaan. Toimin RIL-Nuorten pääkaupunkiseudun johtoryhmässä, ja vuonna 2016 hoidin Aalto-yliopiston Rakennusinsinöörikillan yrityssuhdevastaavan tehtäviä.

Millainen oli tavallinen kesätyöpäiväsi?

Alkukesästä toimin työnjohtoharjoittelijana. Aika kului kentällä tutustuessa siihen, miten hommat toimivat. Siitä siirryin aika nopeasti seuraamaan ja auttamaan päivittäisissä työnjohtotehtävissä. Loppukesästä tein enemmän työmaainsinöörin tehtäviä: projektinhallintaa, määräseurantaa, työmaaperehdyttämistä, hankintoja ja materiaalilaskentaa.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Se fiilis, että lähdet, joka päivä fiksumpana pois ja kehityt. Tuntuu, että jo tänään, yhden tunnin aikana, olen oppinut paljon uutta. Pidän siitä, että päivittäinen duuni tuntuu siltä, että sillä on merkitystä. Teemme oikeasti jotain tärkeää ja konkreettista. On ollut myös älyttömän hauskaa olla isojen hankkeiden parissa. Stadionin työmaalla meillä on huikea porukka, joka auttaa ja opettaa.

Mikä on työssäsi haasteellisinta?

Pitää koko ajan omaksua uusia asioita ja kehittää itseänsä. Uusia tilanteita tulee koko ajan eteen. 

Minkälainen ihminen menestyy sinun tehtävässäsi?

Pitää olla innokas oppimaan uutta ja haastamaan itsensä. Yhteistyötaidot on oltava hyvät. Etenkin työnjohtotehtävissä kentällä pitää tulla toimeen ihmisten kanssa.