Ihmiset ja päivittäin vaihtuvat haasteet ovat parasta työssäni

Rakennusinsinööriksi valmistumisen jälkeen Andreas aloitti uransa Lemminkäisellä työmaapäällikkönä. Nyt kahdeksan vuotta myöhemmin hän toimii päällystyksestä vastaavana työnjohtajana Pohjois-Ruotsissa.

Nimi, titteli ja ikäWiklund

Andreas Wiklund
työnjohtaja, Pohjois-Ruotsi, päällystys
Ikä: 33 vuotta

Mikä on koulutustaustasi?

Olen rakennustuotantoon suuntautunut rakennusinsinööri. Olen valmistunut Novian ammattikorkeakoulusta Vaasassa. Sen jälkeen suoritin vielä samaisessa ammattikorkeakoulussa ylemmän amk-tutkinnon teknologiajohtamisesta.

Miten päädyit Lemminkäiselle?

Olin ensimmäisen kerran tekemisissä Lemminkäisen kanssa opiskeluaikana, kun Lemminkäinen järjesti rekrytointitapahtuman Vaasassa. Valmistumiseni jälkeen soitin eräälle Vaasassa paikalla olleista työntekijöistä ja kyselin töiden perään. Hän sanoi palaavansa asiaan, ja noin kuukauden päästä sain työmaapäällikön töitä Lemminkäiseltä  Ahvenanmaalla.

Miltä urasi on näyttänyt Lemminkäisellä ja mitä työnkuvia sinulla on ollut?

2009–2012,  Työmaapäällikkönä Ahvenanmaalla
2013–2014,  Työmaapäällikkönä Tukholmassa
2014–2017,  Työnjohtajana Pohjois-Ruotsissa

Minkälainen on tavallinen työpäiväsi?       

Työpäiväni vaihtelevat suuresti. Joskus istun pöydän ääressä ja lasken isoja tarjouksia, toisinaan olen kentällä auttamassa työntekijöitä. Unohtamatta tietenkään tärkeintä työtäni eli talouden ja hallinnon hoitamista. Tavallinen työpäiväni alkaa noin klo 6.00, jolloin käyn asioita läpi työntekijöiden kanssa. Tämän jälkeen noin klo 8.00 asiakkaat ja muut yhteistyökumppanit alkavat käynnistellä päiväänsä. Usein päivään mahtuu myös erilaisia kokouksia. Puhelin soi koko päivän, mutta yleensä meno rauhoittuu iltapäivällä. Silloin minulla on pari tuntia aikaa istua yksin toimistossa ja viimeistellä päivän kiireissä kesken jääneet asiat.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Vaihtelusta. Jokainen päivä on erilainen ja tuo mukanaan uusia haasteita. Tapaan myös paljon ihmisiä. Meillä Norlannissa on avoin henki, joten keskustelemme ja ratkaisemme ongelmia yhdessä.

Mikä on suurin haaste työssäsi?

Minulla on jatkuvasti monta rautaa tulessa, joten on tärkeää delegoida ne työtehtävät, joiden kohdalla se on mahdollista, jotta töitä ei kasaannu liikaa itselle. Resurssien ja aikataulujen täsmäyttäminen on aina suuri haaste. Aikataulut ovat usein tiukkoja, joten muutoksista ja viivästyksistä selviytyminen voi olla haastavaa.

Mitä työssäsi ja tehtävässäsi onnistuminen edellyttää?

Pidän sosiaalisia taitoja erittäin tärkeinä. Lisäksi on tärkeää tuntea kaikki palvelumme ja koneemme perusteellisesti sekä olla tarkkaan perillä tuotteidemme toiminnasta. Pitää osata tehdä päätöksiä ja seistä niiden takana, vaikka kaikki ei aina menisikään suunnitelmien mukaan.