Luonnonkiveykset

Luonnonkiveykset

Luonnonkivellä saat ajattoman, kestävän ja kauniin ratkaisun ulkoalueellesi. Luonnonkivi sopii erinomaisesti myös asfaltin tai betonikiveysten kanssa yhdessä käytettäväksi.

Luonnonkivilaattojen valikoima on todella monipuolinen ja voit valita juuri sinun alueeseesi sopivan ratkaisun. Valittavanasi on kivien tai laattojen koko, väri, pintakäsittely, saumakoko ja saumaleveydet. Laattavahvuudet valitsemme alueen käyttötarkoituksen mukaan – onko alueella kävely-, ajoneuvo- tai raskasliikennettä. Saumaustapoja ovat hiekkasaumaus tai laastisaumaus. Saumaustapaan vaikuttavat muuan muassa käytettävä puhdistuskalusto (imu- ja lakaisukoneet), sadeveden kulutus, mahdollinen katulämmitys, vaadittava vedentiiveys tai liikuntasaumarakenteiden edellyttämä joustavuus. Luonnonkivilaatat toimitamme ja asennamme tilaustuotteina suunnitelmien mukaan.

Noppa- ja nupukiveyksen voit valita perinteiseen tapaan lohkottuna tai erikoispintaisena, joko tasaisemmin sahattuna ja poltettuna tai ristipäähakattuna. Noppakivissä ladontoina voidaan käyttää riviladontaa, katukaari- tai viuhkaladontaa tai ympyränkaariladontaa. Voit valita eri saumaustapoja ja -värejä käyttötarkoituksen sekä kulutuksen mukaan. Noppa- ja nupukivillä on käytettävissä samat saumaustavat kuin laatoilla, sekä lisäksi muut kovettuvat sauma-aineet (Rompox, Grepur) tai joustavat (bitumisauma, Rompox Flexfuge, elastinen kittisauma).

Perinteisiin kiveystyyppeihin kuuluvat myös kenttäkivet, eli seulanpää- tai mukulakivet, sekä liuskekivet.

Voit käyttää luonnonkiviä yhdessä betonikiveysten tai asfaltin kanssa. Noppa- ja nupukivistä voimme tehdä erottavia raitoja, kuten jalka- ja pyörätien tai parkkiruutujen merkinnät asfalttiin. Voimme käyttää niitä myös reunatukina (betoniin asennettuna tukena tai korokkeena), vesikouruina tai ajoratanuolina. Luonnonkivillä voi tehdä kauniita detaljeja, esimerkiksi kompassi- tai potkurikuvion, kuten Hangon kävelykadulla, kuvassa alla.