Uudessa kodissa hyvän elämän puitteet

Uudiskohteessa olet aina asunnon ensimmäinen asukas. Kaikki on uutta, puhdasta ja käyttämätöntä. Pintamateriaalivalinnat, kaapistot ja kodinkoneet ovat omien valintojesi mukaiset. Nykyaikainen talotekniikka luo asumiseen mukavuutta ja turvallisuutta.

Kun asumisen peruspuitteet ovat kunnossa, on arki helpompaa, ja aikaa vapautuu itsellesi tärkeimpiin asioihin.

Hyvällä sijainnilla sujuvuutta arkeen

Asiakastutkimustemme mukaan asunnon sijainti on yksi tärkeimpiä valintakriteereitä, kun ihmiset etsivät itselleen uutta kotia. Usein ajatellaan että vanhemmat rakennukset olisivat sijainniltaan uusia paremmilla paikoilla. Hyvä sijainti merkitsee kuitenkin jokaiselle aina hieman eri asioita. Lemminkäisellä määrittelemme hyvän sijainnin alueeksi, jossa on hyvät kulkuyhteydet ja palvelut lähellä. Tutustu asuinalueisiimme ja lue lisää aiheesta sekä uusista kehittyvistä alueista.

Rakentamisen vaatimukset

Asumisen laatua ovat hyvän sijainnin lisäksi asumisen turvallisuus ja terveellisyys. Nykyrakentamisessa ei käytetä terveydelle vaarallisia materiaaleja. Seinät ovat hyvin äänieristetyt ja parvekkeet yleensä lasitetut.

Lemminkäisen uusissa asunnoissa suunnittelun lähtökohtana ovat tämän päivän ihmisten tarpeet ja toiveet. Myös tulevaisuuden tarpeet on otettu huomioon. Pienillä asioilla asumismukavuutta voidaan lisätä merkittävästi. Useimmissa uusissa kodeissamme on:

  • reilusti säilytystilaa
  • avarat ja esteettömät tilat
  • riittävästi pistorasioita ja sisäänrakennetut tietoliikenneyhteydet
  • sauna
  • lasitettu parveke
  • valmiiksi suunnitellut paikat mikroaaltouunille ja pyykinpesukoneelle
  • verkkovirralla toimivat palohälyttimet
  • hissi
  • hyvä äänieristys

Uudessa kodissa ei ole myöskään huolta remonteista. Koska kaikki on uutta, ensimmäisetkin remontit ovat edessä vasta vuosien kuluttua. Jos jotakin korjattavaa kuitenkin ilmenee, on uusilla asunnoilla 10 vuoden rakenteellinen takuu ja ensimmäisen vuoden aikana huomatut puutteet korjataan vuosikorjauksen yhteydessä.

Mistä on uudet kodit tehty

Selvitimme Kotikyselymme ensimmäisessä teemaosiossa vastaajien mielipiteitä siitä, miksi uusi koti olisi vanhaa parempi. Sana oli vapaa. Ykkösasiana nousee selvästi esille se, ettei uudessa asunnossa tarvitse pitkään aikaan miettiä remonttiasioita. Uusi tekniikka, modernit materiaalit, sekä muut asumisen laatua parantavat asiat ovat kunnossa. Monen mielestä myös tuntuu mukavalta olla oman kotinsa ensimmäinen asukas. Uudessa asuminen on lopulta edullisempaa, ja suhteellisen pienellä myyntihinnalla saa mieleisensä asunnon. Myös sijoituksena uusi saattaa usein olla vanhaa parempi vaihtoehto. Vaikuttamisen mahdollisuus oman kodin materiaalivalintoihin on tärkeää, ja luo tunteen siitä että se on juuri sinulle tehty. Energiatehokkuus, remonttivapaus, äänieristys, ilmanvaihto ja suuremmat parvekkeet. Tekniikka, pohjaratkaisut, valoisuus ja vaaleat pinnat. Niistä on uudet kodit tehty.