Uuden asunnon ostaminen

Kerromme mahdollisen varhaisessa vaiheessa, mihin tulemme rakentamaan uusia asuntoja. Kerromme suunnitteilla olevista alueista ja kohteistamme jo silloin, kun suunnittelutyö on vasta käynnissä.

Asuntomyyjämme ovat apunasi, mikäli olet kiinnostunut jostakin suunnitteilla olevasta kohteestamme. Kun saamme tiedon kiinnostuksestasi, huolehdimme siitä, että saat ensimmäisten joukossa tiedon suunnitelmien etenemisestä ja pääset varaamaan itsellesi mieluisimman asunnon heti, kun se on mahdollista.

Ennakkomarkkinointi

Ennakkomarkkinointivaiheessa kartoitamme uusien asuntojen kiinnostavuutta. Tässä vaiheessa kaikki kohteesta annettavat tiedot ovat alustavia ja ne täsmentyvät myynnin alkaessa. Ennakkomarkkinoinnissa olevaa asuntoa ei voi vielä ostaa, mutta sen voi varata.

Ennakkomarkkinoinnin alkaessa sinulla on parhaimmat mahdollisuudet päästä valitsemaan juuri sinulle sopivin asunto.

Ennakkomarkkinoinnin aikana tehdystä varauksesta perimme asuntokohtaisen varausmaksun. Varaus ei kuitenkaan sido sinua millään tavoin ja jos päätät peruuttaa varauksesi, saat varausmaksun takaisin kokonaisuudessaan.

Kun ennakkovarauksia on tehty riittävän paljon ja kohteelle on myönnetty ostajan suojaksi määritetty RS-lupa, käynnistämme asuntojen myynnin. Kohteen rakennustyöt aloitetaan samoihin aikoihin.

Kun ostat asunnon jo rakentamisvaiheessa, pääset vaikuttamaan uuden kotisi pintamateriaaleihin ja varusteluun.  Asunnon ostaminen onnistuu myöhemminkin, mutta silloin asuntoa koskevat muutos- ja lisätyöt eivät enää ole mahdollisia.

Turvallinen asuntokauppa

Lemminkäisen kaikki kohteet ovat asuntokauppalain mukaiseen rakentamisvaiheen suojajärjestelmään kuuluvia RS-kohteita.  Asuntokauppalain RS-järjestelmä on laadittu turvaksi asunnonostajille, jotka tekevät asuntokaupat kohteen ollessa vielä rakennusvaiheessa. Käytännössä RS-järjestelmä takaa, että kohde rakennetaan ilmoitettujen suunnitelmien mukaisesti.

Lisätietoa uuden asunnon ostamisesta ja asuntokauppalaista saat Rakennusteollisuus RT ry:n Uuden asunnon kauppa - ostajan oppaastaKuluttajaviraston sivuilta sekä Lemminkäisen asuntomyyjiltä.