Vantaan Leinelä

LeineläVantaa

Leinelän alue rakentuu keskelle Vantaata, Kehäradan varrelle Tikkurilan ja Kehä III:n viereen. Palvelut sijaitsevat lähistöllä, ja liikenneyhteydet ovat erinomaiset.

Leinelässä on asukkaita nyt noin tuhat, ja tulevaisuudessa se on koti yli 2500 asukkaalle. Alueelle rakennetaan kerros- ja rivitaloja.

Esteettömäksi suunnitellussa Leinelässä myös luonto on läsnä. Siellä on helppo liikkua jalan tai pyöräillen. Viihtyisyyttä lisää ympäristötaide, joka muodostaa kiinteän osan Leinelän yleisilmettä.


Luonnon helmassa ja hyvien yhteyksien äärellä

Ensimmäiset asukkaat muuttivat Leinelään helmikuussa 2011, ja rakentaminen jatkuu edelleen. Tämä ainutlaatuinen taidekaupunginosa sijaitsee keskeisellä paikalla Vantaalla, Ilolan ja Asolan pientaloalueiden naapurissa. Leinelästä pääsee sujuvasti niin kauppaan, kouluun, harrastuksiin kuin maailmallekin.

Liikenneyhteydet ovat mitä mainioimmat

Leinelällä on oma asema Kehäradalla, jolla liikennöinti alkoi kesällä 2015. Nyt Leinelästä pääsee junalla sujuvasti lentoasemalle muutamassa minuutissa ja matka Helsingin keskustaankin vie vain 25 minuuttia. Myös monet bussilinjat kulkevat Leinelän kautta, ja niillä pääsee muun muassa Tikkurilaan, Peijakseen, Keravalle ja Hakaniemeen.

Liikkuminen on helppoa myös omalla autolla, sillä Tuusulan ja Lahden moottoritiet ovat lähellä. Helsinkiin ajelee alle puolessa tunnissa.

Ympäristötaide luo alueelle identiteetin

Leinelästä tekee omaleimaisen alueen ympäristötaide. Jo suunnitteluvaiheessa Vantaan kaupunki teetti taiteen yleissuunnitelman, josta vastasi kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikko. Alueen taideteokset muodostavat kokonaisuuden, jonka teemana on elämän kiertokulku. Teema näkyy rakennusten kaartelevassa muotokielessä ja värivalinnoissa, alueen kaduissa sekä tilataideteoksissa, joita tekee Leinelää varten kymmenkunta taiteilijaa. Leinelän taideteosten suojelijoina toimivat Leinelän päiväkodin lapset.

Palvelut ovat Leinelässä kävelyetäisyydellä

Alueen läheisyydestä löytyy ylä- ja alakouluja Simonkylästä ja Ilolasta. Leinelän oma päiväkoti avattiin tammikuussa 2011 ja toisen rakennustyöt aloitetaan tämän vuosikymmenen loppupuolella. Lisää päiväkoteja on alle kilometrin päässä.

Leinelä on saamassa oman lähikaupan, Alepan. Se valmistuu yhtä aikaa keskuskorttelin torin kanssa, arviolta syksyllä 2017. Alle kilometrin päässä ovat nyt esimerkiksi S-market ja Koivukylän Citymarket-keskus, josta löytyy lukuisia erikoisliikkeitä sekä kahvila-ravintolapalveluja lähes 3000 neliön edestä.

Kymmenen minuutin ajomatkan päässä on kauppakeskus Jumbo, jonka viereinen viihdekeskus Flamingo kylpylöineen ja elokuvateattereineen on hyvä virkistäytymispaikka koko perheelle. Lähimmälle terveysasemalle on alle kilometri, ja Peijaksen sairaalaankin on vain pari kilometriä..

Luonto ja liikuntamahdollisuudet

Luonto on Leinelässä läsnä kaikkialla ja ulkoilumahdollisuudet hyvät. Luontoa on säilytetty alueen rakentamisessa erityisen paljon, ja muun muassa alueen keskellä olevaan Kukkukallion puistoon on jätetty paljon luonnontilaista mäntymetsää ja muuta kasvillisuutta.

Leinelän läpi kulkee mukavia kävelyreittejä, joita pitkin pääsee ulkoilemaan suoraan uusista asunnoista. Ulkoilemaan kannustavat talvisin alueen hiihtoladut eikä pitkä ole matka Kuusijärven ulkoilukeskukseen tai Sipoon korpeenkaan. Alle kolmen kilometrin päässä on Itä-Vantaan suurin liikuntakeskittymä, Tikkurilan urheilupuisto.

Lisätietoja Leinelästä löydät kaupunginosan nettisivuilta ja Leinelän Facebook-sivulta.

Kartta

Taloyhtiöt