Töölönlahti Helsingissä

Töölönlahtihelsinki

Töölönlahden asuntoyhtiöt valmistuivat 2013–2015, ja myynnissä on enää yksi asunto. Lisää asuntorakentamista ei Töölönlahdelle ole suunnitteilla, ja edessä avautuva puistokin on valmis. Alueella asutaan siis keskellä kaikkea, mutta silti omassa rauhassa.


Keskustakoteja paraatipaikalta

Keskellä Helsinkiä, Finlandia-talon naapurissa ja Töölönlahden rannalla sijaitseva alue on ainutlaatuinen tilaisuus. Helsingin uusi aktiivinen ydin on tyylikäs kokonaisuus, josta on vain pieni kävelymatka keskustaan ostoksille tai kulttuurin pariin.

Töölönlahti on kulttuuria rakastavan aktiivisen ihmisen koti. Alueella asut tapahtumien ja taiteen keskipisteessä, jossa kohtaat mielenkiintoisia ihmisiä ja vaikuttavia elämyksiä. Aivan Töölönlahden kotien tuntumassa on monien tapahtumien Finlandia-talo, vuodessa 300 näytäntöä esittävä Kansallisooppera, Musiikkitalo sinfoniaorkestereineen ja upeine konsertteineen, nykytaiteen ja visuaalisen kulttuurin keidas Kiasma sekä Kansallisteatteri ja Kaupunginteatteri. Myös Olympiastadion urheilutapahtumineen ja konsertteineen sekä monet liikuntapaikat ovat pienen kävelymatkan päässä.

Töölönlahden puistot ja viheralueet

Töölönlahden alueella on kauniita ja vehreitä puistoja, esimerkiksi Kiasmanpuisto, Musiikkitalonpuisto ja Makasiinipuisto. Puistoissa kulkevat kävelyreitit tempaavat sinut mukaansa ja houkuttelevat viihtymään, ulkoilemaan ja oleilemaan kaupungin luonnonläheisessä keitaassa, vaikkapa kauniin Linnunlaulun maisemissa.

Entiseen satamaratakuiluun rakennettua kevyen liikenteen Baanaa pitkin pääset helposti kävellen tai pyöräillen Ruoholahteen ja aina Jätkäsaareen asti. Sinun ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas nauttiaksesi olostasi, sillä Töölönlahti on lähellä kaikkea.

Suunnittelun lähtökohtia

Talojen suunnittelussa on pidetty ensisijaisena niiden ainutlaatuista sijaintia kulttuurimaisemassa. Asunnot on tehty vastaamaan vaativaankin makuun. Laadukkaiksi varusteltujen talojen ulkoverhous on osin rapattua tiiltä, osin luonnonkiveä. Seinät ovat jykevät, ja lattiat eristävät ääntä. Asunnoissa on lattialämmitys ja huoneistokohtainen ilmastointi sekä viilennys kaukokylmäverkon avulla. Korkealaatuinen kaapelointi varmistaa verkkoyhteydet, ja talon automatiikka hyödyntää uusinta teknologiaa muun muassa hissijärjestelmissä. Taloissa on myös auto- ja pyöräpaikat.

Lue lisää Töölönlahden alueen rakentamisesta

Kartta

Taloyhtiöt