Perhosniitty Vantaan Viertolassa

PerhosniittyViertola

Viertolan Perhosniitty sijaitsee Tikkurilan kyljessä. Viertola on tasaista Keravanjokilaaksoa, joka aikanaan kuului Tikkurilan kylän viljelyalueisiin.

Nykyisin seudulla on tiivis asuinalue, joka on kasvanut yhteen Tikkurilan keskustan kanssa.

Joen vartta pitkin kulkee jalankulku- ja pyörätie. Joen toisella puolella on luontokohde "Viertolan niitty".


Paljon palveluita kävelyetäisyydellä

Viertola sijaitsee Vantaalla, Tikkurilan kyljessä. Etelässä alue rajautuu Keravanjokeen, lännessä Kylmäojaan ja pohjoisessa Simonkylän kaupunginosaan. Nimensä kaupunginosa on saanut Viertolan kartanosta, joka 1900-luvun alkupuolelle saakka tunnettiin Bäckbyn kartanona.

Viihtyisä asuinalue on kasvanut yhteen Tikkurilan keskustan kanssa. Aivan Perhosniityn tuntumassa virtaa Keravanjoki, jonka varrella on luonnonkauniita virkistysalueita ja ulkoilumaastoja. Joen vartta pitkin kulkee jalankulku- ja pyörätie.

Hyvät kulkuyhteydet autolla ja julkisilla

Alueelta on nopeat yhteydet Kehä 3:lle, Lahden- ja Tuusulanväylälle. Helsinki-Vantaan lentokentälle pääsee alle 10 minuutissa ja Helsingin keskustaan paikallisjunalla 20 minuutissa. Viertolan läpi kulkevasta Tikkurilantiestä on suunniteltu Lentokentän ja Tikkurilan yhdistävää kaupunkimaista bulevardia, jonka mitoituksessa on varauduttu pikaraitiotien rakentamiseen.

Kouluja, päiväkoteja ja kirjasto

Asukkaita Viertolassa on reilut 6000. Viime vuosina alue on kasvattanut suosiotaan erityisesti lapsiperheiden silmissä. Alueella toimivat Viertolan alakoulu, Peltolan yläkoulu, Jokirannan erityiskoulu sekä päiväkoteja, kirjasto ja palvelutalo. Myös tanssiteatteri Raatikko sijaitsee Viertolassa.

Viertolassa on hyvä harrastaa

Viertolan pohjoisosassa sijaitsee Itä-Vantaan suurin liikuntakeskittymä, Tikkurilan urheilupuisto. Siellä voi harrastaa useita eri sisäpelilajeja, käydä kuntosalilla, keilata ja pelata biljardia. Urheilupuiston jäähallissa, Valtti Areenassa, voi jääurheilulajien lisäksi pelata vaikkapa rullakiekkoa tai järjestää tapahtumia. Puiston lukuisilla ulkokentillä viihtyvät esimerkiksi jalkapallon ja amerikkalaisen jalkapallon ystävät. Alueella on myös harjoitusjäähalli sekä uimahalli. Urheilupuiston laidalle rakennettiin vuonna 1997 sipulikattoinen ortodoksinen kirkko. Salibandyn pelaajia, sulkapalloilijoita ja aerobikkaajia palveleva salibandykeskus Tiikeri Areena, Tikkurilan Naisvoimistelijoiden jumppasali ja Vantaan tanssiopisto sijaitsevat myös Viertolassa

Tikkurilan palvelut

Elämää sykkivä Tikkurilan keskusta virastoineen, kauppoineen ja toreineen on muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Elokuviin, teatteriin ja Tiedekeskus Heurekaankaan ei tarvitse lähteä Tikkurilaa edemmäs. Kivenheiton päässä on Suomen uudenaikaisin ja tarjonnaltaan laajin viihtymiskeskus Flamingo sekä kauppakeskus Jumbo, jossa on lähes 120 erikoisliikettä.

Kartta

Taloyhtiöt

Viertolassa luonto on lähellä

Viertolan viheralueet sijaitsevat Keravanjoen varrella sekä pohjoisessa, Tikkurilan urheilupuiston ja Kylmäojan tuntumassa.

Arvokkaisiin luontokohteisiin kuuluu Keravanjoen varressa kasvava heinäkaura, joka on vantaalaisittain harvinainen. Alueen vieressä on myös varsin runsaslajinen kuiva keto, Viertolan niitty, joka on paikallisesti merkittävä, sillä sieltä on löydetty useita niittyjen ja peltojen putkilokasvilajeja.

Pohjoisen luontoarvoja edustaa Simonlaakson puronvarsi. Se ulottuu Viertolan lisäksi Ruskeasannan ja Simonkylän alueelle. Puronvarressa viihtyvät kotkansiipi, lehtokorte ja korpi-imarre. Tikkurilan alueen puronvarsilla on usein lahopuuta, jolla elää harvinaisia, jopa uhanalaisia kääpälajeja. Myös pikkutikka viihtyy puronvarsilla.