Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on Kahvikortteli-hanke?

Lemminkäinen rakentaa Pauligin vanhalle paahtimotontille Vuosaaressa neljä asuinkorttelia, joihin tulee yhteensä 17 asuntoyhtiötä ja koteja noin 2 000 ihmiselle.

Missä Kahvikortteli sijaitsee?

Kahvikortteli rajoittuu Vuosaaren Aurinkolahdessa Gustav Pauligin katuun, Kahvikatuun, Bertha Pauligin katuun ja Leikosaarentiehen.

Milloin asunnot valmistuvat?

Kahvikorttelin rakennustyöt alkoivat vuonna 2012 ja koko neljän asuinkorttelin Kahvikortteli on valmis vuonna 2022.

Millaisia taloja ja asuntoja alueelle tulee?

Talot ovat 5–12 kerroksisia, ja niihin tulee sekä omistus- että vuokra-asuntoja.

Tuleeko Kahvikortteliin muuta kuin asuintaloja?

Myös liiketiloja tulee asuinrakennusten yhteyteen, esimerkiksi Asunto Oy Helsingin Mutteripannuun valmistui neljä katutason liiketilaa.

Miten uusien asukkaiden pysäköinti on järjestetty?

Taloihin rakennetaan maanalaiset pysäköintitilat.

Haittaako rakennustyömaa liikennettä?

Työmaasta aiheutuu valitettavasti ajoittaista häiriötä liikenteelle. Teemme parhaamme, jotta aiheutuva häiriö olisi mahdollisimman vähäinen ja lyhytaikainen.

Milloin rakennustöitä tehdään?

Teemme töitä maanantaista perjantaihin klo 07–15.30. Satunnaisesti joudumme jatkamaan töitä arkisin klo 18 saakka ja viikonloppuisin klo 07–15.30. Betonivalut kestävät ajoittain läpi yön johtuen pintatöiden oikea-aikaisuudesta, säätilojen mahdollisista vaikutuksista sekä jälkihoidon tarpeesta.

Millaista häiriötä työmaa voi lähialueella aiheuttaa?

Kulloinkin käynnissä olevista louhintatöistä, betonikuljetuksista ja betonivaluista aiheutuu mm. ajoittaisia äänihaittoja ja liikenteen pysäytyksiä.

Miten niistä tiedotetaan?

Tiedotamme työmaan tilanteesta viikoittain Leikosaarentien ja Jauhajankujan puoleisissa työmaa-aidoissamme sekä Gustav Pauligin kadun puoleisella, työmaatoimiston viereisellä ilmoitustaulullamme. Lisäksi kerromme työmaan ajankohtaisista asioista Kahvikorttelin Facebook-sivulla.

Tehdäänkö töitä myös öisin?

Kerrosten rakenteellisten betonivalujen yhteydessä joudumme valitettavasti tekemään pintatöitä ajoittain läpi yön.

Mistä saan lisätietoja tulevista asunnoista?

Lue lisää Kahvikorttelista ja sinne rakennettavista asunnoista asuntosivustoltamme. Voit tilata lisätietoa myytävinä olevista asunnoista myös postitse.

Voit kysyä lisätietoja Lemminkäisen asuntomyynnistä puh. 0800 95005 (maksuton) tai sähköpostitse asuntomyynti.helsinki@lemminkainen.com.

Millainen Kahvikortteli on asuinalueena?

Rakennukset ovat 5–12 kerroksisia, julkisivut ovat muurattua tai graafista betonia. Asuntojen pysäköintipaikat sijaitsevat pihakannen alla, ja pysäköintipaikoista on pääsy hissillä omaan kerrokseen.

Asuinkortteleiden sisälle ja välille rakennetaan puistomaisia pihoja ja aukioita. Kahvikortteli sijaitsee Vuosaaren Aurinkolahdessa, jossa on erinomaiset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet sekä metroyhteys keskustaan.

Mitä palveluja sieltä löytyy?

Kävelyetäisyydellä ovat Vuosaaren metroasema ja kauppakeskus Kolumbus; koulut, päiväkodit ja kaupat sekä kirjasto ja urheilukeskus. Meri uimarantoineen ja venesatamineen sijaitsevat vieressä, samoin Uutelan ulkoilualueet.

Onko asumisessa huomioitu erityisryhmiä, kuten liikuntaesteisiä?

Kahvikorttelin As Oy Helsingin Aamukahvissa liikuntaesteisyys on huomioitu erityisesti ja kohde on saanut Invalidiliiton myöntämän Helppo liikkua -tunnuksen.

Lisätietoa tiedotteessamme: Lemminkäisen asuinkerrostalolle Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnus

Keneltä voin kysyä työmaasta lisää?

Työmaasta lisätietoja antaa Rami Hietala: puh. 0500 424 286 tai rami.hietala@lemminkainen.com.