Kahvikortteli Helsingin Aurinkolahdessa

KahvikortteliAurinkolahdessa

Aurinkolahti sijaitsee Helsingissä meren rannalla, Vuosaaren metroasemalta kaakkoon.


Luonnonläheinen alue meren kupeessa

Aurinkolahti sijaitsee Helsingissä meren rannalla, Vuosaaren keskustasta kaakkoon. Rakennamme Aurinkolahteen Kahvikorttelia entiselle Pauligin kahvipaahtimon alueelle, mikä näkyy edelleen teiden ja taloyhtiöiden nimissä. Asunto Oy Helsingin Mutteripannu ja uusin kohde Asunto Oy Helsingin Arabica ovat molemmat muuttovalmiita.

Kahvikorttelissa ollaan meren ja metron välissä

Aurinkolahden parhaat puolet, meri ja metro, ovat Kahvikorttelista kävelymatkan päässä, ja palveluita on lähistöllä kattavasti. Metroasemalle ja kauppakeskus Columbuksen kauppoihin ja ravintoloihin on muutaman minuutin kävelymatka. Metromatka Helsingin keskustaan kestää 20 minuuttia.

Helsingin pisimmälle, yli 500-metriselle hiekkarannalle on Kahvikorttelista vain 400 metriä. Rannan läheisyydessä toimii ravintoloita ja kahviloita. Talvisin rannan edustalle on aurattu talkoovoimin luistinrata, ja alueella järjestetään asukastapahtumia, kuten Helsingin Venetsialaiset ja Vuosaaren joulupolku. Aurinkolahtea kaunistaa vuonna 2008 valmistunut kanava, jonka yli kulkee useita siltoja. Kanavan suulla sijaitsee Vuosaaren Urheilukalastajien tukikohta Kampela, jossa on yli 300 venepaikkaa.

Ulkoilijan unelma

Vuosaaren 12 luonnonsuojelualueesta kävely- tai pyöräilymatkan päässä ovat muun muassa Kallahdenharju, Mustavuoren lehto ja Rastilan Neva. Läheiseltä Uutelan ulkoilualueelta löytyy silokallioiden, rantaniittyjen ja tervaleppien reunustamia rantamaisemia ja talvella hyvät hiihtomaastot. Lähellä on myös Skatan perinnemaisema.

18-reikäiselle golfkentälle on reilu kilometri, uimahallille hyppytorneineen ja vesiliukumäkineen 500 metriä. Vuosaaren urheilutalossa voit nostaa sykkeen oikealle tasolle uiden, kuntosalilla tai vaikka ryhmäliikuntatunnilla. Kulttuuria tarjoaa puolen kilometrin päässä oleva Kulttuurikeskus Vuotalo, jossa toimii kaupunginkirjasto, työväenopisto ja kulttuuriasiainkeskus. Terveysasema on aivan nurkan takana, ja alueella on myös useita päiväkoteja ja kouluja.

Kahvintuoksuinen historia

Kahvinvalmistaja Paulig rakensi Aurinkolahteen Pohjoismaiden suurimman kahvipaahtimon 1960-luvun lopulla. Itse presidentti Urho Kekkonen käynnisti vihkiäisjuhlassa vuonna 1968 Presidentti-kahvin ensimmäisen erän paahtamisen. Paahtimo oli moderni: kahvin paahtoa ohjasi tietokone, ja varaston rullahyllystä kahvipakkaukset lähtivät asiakkaille tuoreusjärjestyksessä. Pauligin paahtimo oli oleellinen osa Vuosaarta sekä maamerkkinä että monen työpaikkana. Ympäristö muuttui 1990-luvulla, kun paahtimon lähistölle rakennettiin voimakkaasti. Pauligin uusi paahtimo Vuosaaren sataman yritysalueella vihittiin käyttöön tammikuussa 2010, jonka jälkeen Kahvikorttelin alue vapautui asuinrakentamisen käyttöön.

Hyvät eväät asumiseen

Olemme rakentaneet Kahvikortteliin jo useita taloyhtiöitä, ja rakentaminen jatkuu vielä joitakin vuosia. Osa taloyhtiöistä on omistusasuntoja ja osa vuokratuotantoa. Kahvikorttelin uudiskohteet tarjoavat mukavan, huolettoman ja ydinkeskustaa edullisemman vaihtoehdon asumiseen Helsingissä meren tuntumassa. Tutustu myynnissä oleviin asuntoihin ja liiketiloihin.

Yksiön tai kaksion ostajalle vastike-etu

Tarjoamme joulun ja uuden vuoden kunniaksi kaikkien Helsingin ja Vantaan muuttovalmiiden yksiöiden ja kaksioiden ostajille vastike-edun. Kun teet kaupat 16.12.2017–31.1.2018, maksamme puolestasi asuntoon kohdistuvat hoito-, pääoma- ja mahdolliset tontinvuokravastikkeet 6 kk:n ajan hallintaoikeuden siirtymisestä alkaen. Tutustu asuntovalikoimaan kohteiden sivuilla:

Kartta

Taloyhtiöt