Helsingin Kalasatama

KalasatamaHelsinki

Meri ympäröi Kalasatamaa monelta suunnalta. Kalasataman suojaisesta kärjestä on esteettömät näkymät muun muassa Mustikkamaalle, jonne pääsee pian suoraan siltaa pitkin. Merellisen ympäristön lisäksi vetovoimaa lisäävät hyvät liikenneyhteydet ja tulevat kaupalliset palvelut.


Urbaania sykettä ja huikeat merimaisemat

Kalasatama sijaitsee Sörnäisten kaupunginosassa, Kulosaaren sillan molemmin puolin. Aiemmin satama- ja teollisuuskäytössä ollutta ranta-aluetta on vuosikymmenten kuluessa laajennettu maantäytöillä. Näin alueen saaret, kuten Kyläsaari, Iso ja Pieni Verkkosaari, Sompasaari ja Hanasaari, ovat kasvaneet yhteen.

Kalasatamaan rakennetaan modernia, tulevaa kantakaupunkia, joka muodostuu mm. urbaaneista umpikortteleista, tornitaloista ja rakenteilla olevasta kauppakeskuksesta. Myös asuintalojen kivijalkoihin varataan monipuolisia liike-, kahvila- ja ravintolatiloja. Alueella asuu tulevaisuudessa noin 20 000 kaupunkilaista.

Sörnaistenniemestä Sompasaareen

Me rakennamme Kalasatamassa kahdelle eri alueelle, Sörnäistenniemelle ja Sompasaareen. Sörnäistenniemi, jossa sijaitsevat asuntoyhtiöt Poiju ja Styyri, valmistuu vuoden 2018 aikana. Seuraavaksi Kalastaman rakentamisen painopiste siirtyy muun muassa etelään Sompasaaren suuntaan. Rakennamme Sompasaareen merenrantakorttelin, johon tulee neljä asuntoyhtiötä. Ensimmäinen niistä, Takila, on Hitas-tuotantoa, ja sen on arvioitu tulevan myyntiin alkukesällä 2017.

Kalasatamassa olet lähellä

Metromatka Kalasatamasta Rautatieasemalle kestää kuusi minuuttia, Itäkeskukseen kahdeksan. Kalasataman keskukseen rakennetaan toimiva joukkoliikenteen vaihtopaikka: tulevaisuudessa Kalasatamaan pääsee myös ratikalla ja monilla busseilla. Jo nyt liikkuminen sujuu paitsi metrolla ja omalla autolla, myös vaikkapa rantapromenadia pitkin pyöräilemällä, ja kevyen liikenteen verkostoa kehitetään edelleen.

Kalasataman suunnittelualueen kärjessä Sompasaaren jatkeena sijaitsee Nihti. Sieltä on suunnitteilla raitiotieyhteys Kruunusiltoja pitkin Merihaan kautta keskustaan.

Ulkoilua ja kulttuuria

Meri ympäröi Kalasatamaa monelta suunnalta. Kalasatamanpuisto, joka rakennetaan 2015–2017, on alueen keskeisin puisto. Siitä tulee kaupunkimainen levähdys- ja oleskelualue, joka toimii myös erilaisten tapahtumien näyttämönä. Uutta Isoisänsiltaa pitkin pääsee kolmessa minuutissa Mustikkamaalle, joka on monipuolinen ulkoilun ja virkistymisen keidas. Tulevaisuudessa rantaa myötäilee kevyen liikenteen väylä Vanhankaupunginkoskelta Arabianrannan ja Kalasataman kautta Merihakaan.

Kalasatama lähialueineen on ihanteellinen paikka elävän kaupunkikulttuurin ystäville. Suvilahden vanhan voimalaitoksen alueella on jatkossa työ-, ateljee- ja esitystiloja taiteilijoille ja muille kulttuuritoimijoille, ja se toimii jo nyt mm. Flow-festivaalin tapahtumapaikkana. Lähistöllä on myös Teurastamo, jossa järjestetään erilaisia rentoja tapahtumia, kuten Farmers' Market -tyylisiä toreja, kirppiksiä, kyläjuhlia ja näyttelyitä.

Lisää tietoa Kalasataman rakentamisesta löydät Helsingin kaupunginkanslian viestintäsivulta.

Kartta

Taloyhtiöt