Asunnon pintamateriaaleissa näkyy nyt luontotrendi

Asunnon pintamateriaalit eivät ole vain pintaa. Ne muodostavat näkyvimmän osan asumisen laadusta ja tunnelmasta. Pintojen avulla rakentuu oman tyylinen koti, juuri sellainen, jossa on miellyttävää asua päivästä toiseen.

Lemminkäisen uusissa asunnoissa voi valita omien mieltymystensä mukaiset pintamateriaalit. Kaikissa asuntokohteissamme on asunnon hintaan kuuluvat vakiomateriaalit, ja lisämaksusta voi valita melkein mitä tahansa materiaaleja, kun valinnat tehdään tarpeeksi aikaisin.

Useimmissa kohteissamme asuntojen laatat toimittaa Laattapiste. Laattapisteen laskentapäällikkö Kim Holopainen kertoo, miten pintamateriaalit valitaan ja mitkä ovat tämän hetken kuumimmat trendit.

Miten pääsee valitsemaan mieleisensä pintamateriaalit?

Vakiomateriaaleista mieluisimman valinta on helppoa. Vakiomateriaalien näytteet voi nähdä heti asuntomyynnissä. Nettikoti-verkkopalvelussa on visualisoituna eri laatta- ja värivaihtoehdot. Verkossa voi mallata esimerkiksi kylpyhuoneeseen eri yhdistelmiä ja saada suuntaa-antavan käsityksen, miltä lopputulos näyttää. Laatoista on tarjolla kolme asunnon hintaan kuuluvaa vakiovaihtoehtoa. Niitä voi yhdistellä vapaasti ilman lisähintaa. Lisäksi tarjolla on valmiiksi hinnoiteltuja lisähintaisia materiaaleja.

Silloin, kun asiakas haluaa valita materiaalit vakiomateriaalien ulkopuolelta, hänet ohjataan usein Lemminkäiseltä meille Laattapisteeseen. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun on tehnyt ostopäätöksen asunnosta. Laattapisteen sisustusmyymälään kannattaa varata aika sisustusmyyjälle. Omavalintaisista hankinnoista tehdään asiakkaalle erillinen tarjous.

Mitä trendejä pintamateriaaleissa näkyy?

Tällä hetkellä päätrendinä näkyy luonto. Nyt suositaan luonnon pintoja imitoivia laattoja, kuten kivimäistä pintaa harmaan, ruskean, beigen ja valkoisen sävyissä. Markkinoille on tullut hiljattain laattoja, jotka näyttävät puulta syineen. Ne ovat lisäämässä suosiotaan ja ovat hyvä vaihtoehto puulattialle. Laattapisteellä on valikoimassa suurikokoisia puupintalaattoja, joilla saadaan aikaiseksi lankkumainen lattia. Luontotrendin vastatrendinä asuntoihin valitaan myös rakennusten julkisivuista inspiraationsa saaneita tiilipintalaattoja. Niitä käyttämällä urbaanin ulkotilan ja sisätilan välinen raja hämärtyy ja suurkaupunkimainen tunnelma siirtyy sisälle asuntoon.

Miten trendit näkyvät Lemminkäisen vakiomateriaaleissa ja asiakkaiden erikseen tilaamissa tuotteissa?

Myös Lemminkäisen vakiomateriaaleissa näkyy tällä hetkellä vahvasti luonto ja luonnonmukainen värimaailma. Luonnosta tutut aiheet miellyttävät valtaosaa suomalaisista asunnonostajista. Yksi visuaaliseen ilmeeseen vaikuttava trendi on isot laatat. Nyt on siirrytty hyvin suuriin laattakokoihin, ja pieniruutuiset mosaiikkipinnat ovat tulleet harvinaisemmiksi. Suuret laatat antavat avaran tilavaikutelman ja toimivat hyvin yhteen modernin arkkitehtuurin kanssa.

Asiakkaiden erikseen tilaamissa tuotteissa näkyy vahvasti heidän oma tyylinsä. Halutaan käyttää esimerkiksi tehostevärejä, hankitaan mieluisia kylpyhuonekalusteita ja huomioidaan oma tyyli läpi koko kodin sisustuksen. Tehosteväreihin on tullut uutuutena laajempi valikoima eri pastellin sävyjä tummien ja kirkkaiden värien rinnalle.

Onko eri asuntokohteissa valittavana eri vakiomateriaaleja?

Kaupunginosan yleinen tyyli ja asuntokohteen arkkitehtuuri vaikuttavat vakiomateriaalivalintoihin. Eri asuntokohteissa on valittavana eri vakiomateriaalit. Esimerkiksi Helsingissä Jätkäsaaren urbaanissa kaupunginosassa on erilaiset vakiomateriaalit kuin Käpylässä, joka tunnetaan vanhana puutalokaupunginosana.