Tiet ja kadut

Päällysteet teille ja kaduille

Valmistamme asfaltti- ja uusioasfalttipäällysteitä ja pintauksia, urakoimme stabilointeja, jyrsimme päällysteitä ja teemme vedeneristyksiä. Materiaalin valinta kannattaa tehdä aina tapauskohtaisesti. Autamme sinua valinnassa.

Koko Suomen kattava verkostomme palvelee sinua kaikissa päällystystarpeissa.

Erilaiset päällysteet erilaisiin kohteisiin

  • Runsas raskas liikenne kuormittaa tierakennetta henkilöautoliikennettä enemmän. Riittävän paksu päällyste ja kohteeseen soveltuvat asfalttituotteet takaavat laadukkaan lopputuloksen.

  • Vilkkaasti ja raskaasti liikennöidyillä kaduilla ja teillä on huomioitava kulutus- ja deformaatiokestävyyden erityisvaatimukset. Moottoriväylillä ja pääkaduilla suosittelemme käytettäväksi kulutuskerroksena kivimastiksiasfalttia (SMA).

  • Asfalttibetoni on puolestaan erinomainen valinta teille ja kaduille, kun lopputulokselta vaaditaan kestävyyttä, kantavuutta, vaivattomuutta, helppoa puhtaanapitoa sekä edullista hintatasoa. Tavallisin katupäällyste on AB16, joka soveltuu hyvin useimpiin kohteisiin.

  • Kokooja-, tontti- ja pihakatujen päällysteen valinnassa tulee huomioida, minkä verran kadulla kulkee raskasta liikennettä.

  • Taajamien meluntorjuntaan voidaan käyttää muiden menetelmien lisäksi myös melua vaimentavaa päällystettä eli hiljaista asfalttia. Lemminkäisen kehittämän Whisperfaltin huokoinen rakenne vaimentaa renkaan ja tienpinnan kosketuksesta aiheutuvaa melua. Sitä suositellaan käytettäväksi taajama-alueilla, joilla liikennemäärät ovat kohtuullisia sekä myös kaupungeissa, kun muiden melun vähentämiskeinojen käyttö on hankalaa ja kallista.

Lemminkäinen päällystämässä: