Asfaltin ja betonin jyrsintä

Asfaltin ja betonin jyrsintä

Asfaltin ja betonin jyrsintä tuo säästöä teiden kunnossapitoon.

Kylmäjyrsintä on tasausmenetelmä, jolla asfaltin tai betonin pinnasta poistetaan jyrsimällä halutun paksuinen kerros. Menetelmä on edullinen ja jyrsinrouhe voidaan kierrättää ympäristöystävällisesti.

Kylmäjyrsinnän edut ovat kiistattomat

Kylmäjyrsinnällä voidaan uutta päällystetarvetta siirtää vuosilla eteenpäin. Tie- ja katutyöt voidaan korkotasoa muuttamatta helposti rajata ainoastaan kunnostusta vaativille osuuksille, jolloin kaupunkioloissa voidaan reunakivinäkymä säilyttää ennallaan. Jyrsinnästä syntyvä jyrsinrouhe voidaan käyttää uudelleen ympäristöystävällisellä kierrätysmenetelmällä.

Erilaiset jyrsintämenetelmät

Meillä on monipuolinen ja erilaisiin kohteisiin soveltuva kalusto. Kahden vuosikymmenen kokemuksemme ansiosta uskallamme luvata, että löydämme parhaan ratkaisun juuri sinun kohteeseesi.

Laatikkojyrsinnällä rajatulta alueelta poistetaan huonokuntoista asfalttia. Asfalttia poistetaan uuden päällystyskerroksen verran siten, että kohteen korkotaso ei muutu.

Tartuntareunajyrsinnällä voidaan rajata tarkemmin uudelleen päällystettävän alueen rajat. Tartuntajyrsintä on menetelmänä erittäin käyttökelpoinen, sillä työ on käytännöllistä ja säästää kokonaiskustannuksia.

Reunajyrsinnällä voidaan vähentää uuden päällystyssauman repeämistä ja halkeilua.

Tasaus-/hienojyrsinnällä tarkoitetaan teiden tai katujen koko pinta-alan kattavaa jyrsintää. Menetelmän avulla alusta saadaan edullisesti ja nopeasti uudelleen profiloiduksi ja urattomaksi. Nykymenetelmillä päästään jo täysin reunakiven viereen, jolloin talvikunnossapitoa mahdollisesti häiritsevä pykälä häviää. Jyrsinnän syvyys määräytyy urasyvyyden mukaan. Maksimisyvyys on n. 30 mm, jotta kantavuus ei heikkenisi liikaa.

Betonin jyrsintää voidaan tehdä monissa erilaisissa kohteissa. Jyrsintä on erittäin nopea ja käytännöllinen keino poistaa vanha pinnoite esimerkiksi ajoharjoitteluradoilta, sisähallien ja varastohallien lattioista. Tämä menetelmä nopeuttaa lopullisen työn valmistumista jopa viikoilla. Poistettavan materiaalin kovuudesta ja laadusta riippuen jyrsinnän syvyyttä voidaan säätää haluttuun syvyyteen, aina lattiaraudoituksen yläpintaan saakka, kuitenkin yleensä 0 - 30 mm. Kukin kohde tarkastellaan aina erikseen asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Työleveydet: 0,1 m - 2,2 m
Jyrsintäsyvyydet:
asfaltti: 10 mm-300 mm
betoni: 5 mm-70 mm, riippuen betonin lujuudesta