Toimistokiinteistöstä hotelliksi

Aloitimme tammikuussa 2015 Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Auratalon toimistokiinteistön peruskorjaamisen ja muuttamisen hotelliksi sekä uudistetuiksi liiketiloiksi. Työ valmistui keväällä 2016, jolloin tilojen pääkäyttäjä Restel avasi kiinteistössä uuden modernin kaupunkihotellin.

Auratalo valmistui 1960-luvun alussa, kun silloinen vakuutusyhtiö Aura rakennutti sen toimitilakseen. Nykyisin kiinteistön omistaa LähiTapiola. Viime vuosina talo on toiminut toimisto- ja liiketilana usealle eri toimijalle. Kiinteistö tarvitsi täydellisen peruskorjauksen lisäksi uusia tilajärjestelyitä käyttötarkoituksen muutosta varten.

Modernisointi nykyaikaan

Modernisoimme 14-kerroksisen Auratalon nykyaikaiseksi muuttamalla toimistotilat uuteen käyttöön. Talon 12-kerroksiseen torniin tuli 188 hotellihuonetta, ensimmäiseen kerrokseen kaksi ravintolaa ja ylempään kellarikerrokseen päivittäistavarakauppa. Uusimme sisätilat ja talotekniikan täysin ja palautimme julkisivun takaisin 60-luvun asuun moderneilla ratkaisuilla.

Toteutimme työn projektinjohtourakkana. Urakkaan sisältyi myös suunnittelunohjaus.

Auratalon peruskorjaus nosti kiinteistön arvoa. Työn valmistuttua tilojen vuokralaiset ja loppukäyttäjät saivat käyttöönsä nykyaikaiset, tehokkaat ja viihtyisät tilat. Kaupunkikuvalautakunta piti Auratalon julkisivun ilmettä arvokkaana aikansa helmenä, ja nyt korjattu julkisivu on jälleen osa arvokasta Helsingin kaupunki-idylliä.

Lue lisää korjausrakentamisesta.

 

Tiedot

Auratalon peruskorjaaminen hotelliksi
LähiTapiola
Helsinki
Suomi
2016