Uusioasfaltti

Uusioasfalttia kierrätysasfaltista 

Tiesitkö, että asfaltti on sataprosenttisesti kierrätettävää ja, että Lemminkäinen on sen kierrätyksessä maailman kärkiyrityksiä? Uusioasfalttimme laatu ja kestävyys ovat vastaavat kuin täysin uusista raaka-aineista tehdyllä asfaltilla.

Ympäristöystävällistä päällystämistä

Tarjoamme asiakkaillemme ympäristöystävällistä uusioasfalttia, jonka laatu- ja kestävyysominaisuudet vastaavat uuden asfaltin ominaisuuksia.

Kierrätyksestä hyötyy ennen kaikkea ympäristö ja lisäksi se on myös taloudellista. Me Lemminkäisellä olemme kehittäneet, tutkineet ja testanneet vanhan asfaltin kierrätystä ja uusiokäyttöä jo pitkään. Olemme etsineet määrätietoisesti ratkaisuja, joiden avulla voimme minimoida toimintamme ympäristöjalanjäljen ja kuluttaa luonnonvaroja mahdollisimman säästeliäästi.

Säästämme uusiutumattomia luonnonvaroja hyödyntämällä vanhaa asfalttia raaka-aineena. Asfaltti koostuu pääasiassa kalliomurskeesta ja sideaineesta, bitumista. Kierrättäessämme vanhaa asfalttia säästämme sekä kallioperää että ulkomailta tuotavaa öljyä, josta valmistetaan bitumia. Lisäksi asfaltintuotannon energiankulutus ja kokonaispäästöt vähenevät selkeästi, kun materiaalien kuljetustarve ja kuljetusmatkat vähenevät.

Oikein tehtynä uusioasfaltilla on hyvä laatu

Käytöstä poistettu vanha asfaltti on täysin kierrätettävä tuote ja oikein tehtynä se sopii erinomaisesti uuden asfaltin raaka-aineeksi. Kaiken perustana on vanhan asfaltin koostumuksen ja ominaisuuksien selvittäminen. Tutkimme jokaisen kierrätysasfalttierän ja saatuihin tuloksiin perustuen teemme uusioasfalttireseptin. Näin varmistamme, että asiakkaamme saa laadukkaan tuotteen ja kyseiseen kohteeseen sopivaa asfalttia.

Valmistamme uusioasfalttia tehtaalla ja tien päällä

Teemme uusioasfalttimassaa sekä asfalttiasemilla että tien päällä. Paikallasekoitusmenetelmiämme ovat Remix, Uraremix, Novaflex ja stabilointi. Etenkin Suomessa ja Tanskassa me Lemminkäisellä olemme kierrätysasfaltin käytössä askeleen muita edellä.